Annonce
Erhverv

Fortsat nedlukning kommer ikke bag på unge restaurantejere

Indehaverne af Restaurant Isværket i Lemvig, Sofie Mollerup Andersen og Jesper Klitgaard, søger nye medarbejdere til den kommende sæson. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Indehaverne af Restaurant Isværket betegner den fortsatte nedlukning som forventelig - det er for besværligt for dem at tilbyde takeaway.
Annonce

Lemvig: Den fortsatte nedlukning af samfundet kommer ikke bag på ejerne af Restaurant Isværket i Lemvig, Sofie Mollerup Andersen og Jesper Klitgaard.

- Det er ærgerligt, men det kommer jo ikke som den store overraskelse. Derfor har vi heller ikke købt ind, som måtte vi åbne efter den 17. januar, siger Sofie Mollerup Andersen.


Det er ærgerligt, men det kommer jo ikke som den store overraskelse.

Sofie Mollerup Andersen


Under den første nedlukning i foråret valgte Restaurant Isværket at tilbyde takeaway, og der var stor interesse for at hente maden i restauranten og spise den derhjemme. Men det kunne dog ikke løbe rundt - især fordi de så ikke kunne gøre brug af hjælpepakkerne - og derfor valgte de unge restaurantejere at stoppe med takeaway.

- Vi tilbyder heller ikke takeaway denne gang. Det er for stort et maskineri at sætte i gang, og det er også noget bøvlet i forhold til, at der kun må være fem ad gangen inde i restauranten for at hente maden, siger Sofie Mollerup Andersen og tilføjer, at de denne gang ikke har sat sig ind i reglerne om at tilbyde takeaway og samtidig få del i hjælpepakkerne.

Parret overtog hele ejerskabet af restauranten den 1. marts sidste år, og blot 11 dage senere lukkede landet ned på grund af fare for coronasmitte.

- Ja, det var virkelig en god timing, siger Sofie M. Andersen med ironi i stemmen.

Siden oplevede de en helt kanon sommer med masser af gæster i den rummelige restaurant på havnen i Lemvig, hvor der også er otte bowlingbaner i et særskilt lokale ved siden af restauranten.

Annonce

200 gæster om dagen

- Vi har haft en rigtig god sommer, hvor vi ofte havde 200 gæster i løbet af dagen. Så vi er glade for den opbakning, vi har fået det første år. Lemvig er en god by at drive restaurant i, siger Sofie M. Andersen.

Den sidste dag inden den aktuelle nedlukning - torsdag den 10. december - var der helt fyldt op i Restaurant Isværket.

- Her havde vi cirka 200 gæster inde om aftnen. Det var nødvendigt at tage et ekstra lokale i brug. Det var som om, at folk bare ville ud at spise den sidste aften inden en længere nedlukning, siger Sofie M. Andersen.

De er godt tilfreds med deres første år, som nu snart er gået. Men de ved endnu ikke, hvordan bundlinjen kommer til at se ud.

- Vi kender ikke facit endnu - vi ved f.eks. ikke, hvor meget vi får via hjælpepakkerne. Det gør det lidt svært at investere i fremtiden, siger Sofie M. Andersen.

Men de ved dog så meget, at de skal bruge nye medarbejdere til den kommende sæson. Der skal bruges to nye folk i køkkenet, og der skal også bruges ekstra hjælp til serveringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce