Lemvig

Ikke nok at pumpe grundvandet væk: Forureningen spreder sig allerede

Bjarne Hansen: Forureningen spreder sig allerede, og det bliver ike bedre af, at Lemvig Kommunes depot for havneslamp ligger lige ved siden af den gamle fabriksgrund. Arkivfoto
Miljøforkæmperen Bjarne Hansen mener ikke, det er nok at pumpe grundvandet væk fra den tidligere fabriksgrund. Forureningen spreder sig til Knopper Enge og Limfjorden

Rønland: - Nej, jeg er ikke overrasket over, der er fundet mere forurening. Jeg er måske mere overrasket over, de ikke har fundet endnu mere.

Miljøforkæmperen Bjarne Hansen har forsøgt tidligere at få fokus på den forurening, der ligger på den gamle fabriksgrund, fordi problemet er, at den spreder sig ind i naturområder som Knopper Enge og ud i Limfjorden.

- De er tidligere fundet forurening på den anden side af vejen, hvor den spreder sig ind i Knopper Enge, og man har ikke fundet yderområdet af den forurening. Regionen siger, at der er styr på forureningen, fordi der pumpes vand væk. men det er ikke nok til at stoppe spredningen af forureningen. Problemet er også, at Lemvig Kommunes deponerede havneslam ligger i et depot lige ved siden af fabriksgrunden, og det er med til at øge forureningen. Så det haster med at komme i gang med at rense op, siger Bjarne Hansen.

Bjarne Hansen har i årevis kæmpet for at få oprenset depotet ved Høfde 42, men han har også haft fokus på den fabriksgrund, Cheminova bruger i dag på Rønland, hvor der er registreret en stor svovlforurening.

- Man har kortlagt den forurening, der er sket fra 1952 til 1962. Men hvad skete der fra 1962 til 1986, hvor man fik stoppet det her. Det var et tidspunkt, hvor produktionen steg meget, så jeg er sikker på, der ligger alvorlige overraskelser på den nuværende Cheminova-grund, når man får lavet nogle undersøgelser der. Der vil være rigtig megen forurening, forudser Bjarne Hansen, der kun kan opfordre til, at regionen fortsætter med at få lavet undersøgelser.

- Men med den viden, man har nu med Høfde 42 og den gamle fabriksgrund, er der allerede nok at gå i gang med at få renset op hurtigst muligt.

0/0
Annonce
Lemvig

Lemvig Kommune har landets laveste sygefravær

Lemvig

10 hold mere vil være med i populær fodboldturnering

112 For abonnenter

Betjent tog slange med hjem fra arbejde

Lemvig

Bedst blandt 400 hold - Oldboys-spillere vandt DM

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Lemvig For abonnenter

SSP: De unge skal passe på hinanden

Lemvig

Håber på penge til nyt projekt: Thyborøn skal sikres mod vandmasserne

Lemvig

Sogneforeninger fik økonomisk hjælp

Annonce