Annonce
Holstebro

Forventer budgetaftale i næste uge: Politikerne lover flere penge til ældre

Byrådet forventer at indgå et budgetforlig i næste uge - og alt tyder på, at det bliver med flere penge til ældreområdet. Arkivfoto: Morten Stricker
Det ser ud til, at et samlet byråd i år kan lande en aftale om budgettet for 2021 - og politikerne lover flere penge til ældreområdet - og til rådgivning på børneområdet.
Annonce

HOLSTEBRO: Borgmester H.C. Østerby (S) er optimistisk i forhold til, at der snart kan indgås et bredt budgetforlig for 2021.

- Der er ikke slået søm i, men jeg er overbevist om, at et enigt byråd i næste uge vil aftale et budget, sagde H.C. Østerby, da byrådet tirsdag havde første behandling af det budget, som har været i høring.

Og målt på ordførerne er der ikke tvivl om, at to områder vil få flere penge: Ældreområdet og rådgivningsområdet for børn, som har det svært.

- Budgettet for 2021 vil have fokus på ældre, sagde Svend Ørgaard (S), der er gruppeformand.

Også Jens Kristian Hedegaard (V), gruppeformand for Venstre pegede på flere penge til de ældre.

- Vi får flere ældre og de bliver hurtigere udskrevet fra sygehuset. Men det er hele socialområdet, der er presset økonomisk, sagde Jens Kristian Hedegaard, som også nævnte rådgivningsområdets store underskud.

- Vi skal sikre kerneområderne i kommunen, men vi har ikke penge til de store armbevægelser, tilføjede han.


Jeg føler mig lidt som en træt julemand, for de mange ønsker har vi ingen penge til. Kommunen har netop optaget et lån, fordi vi er udfordret på likviditeten.

Pernille Bloch (K)


Også SF, Radikale, Konservative og Dansk Folkeparti pegede på behovet på ældreområdet.

- Der er stigende behov for ældrepleje, og pengene slår ikke til. Medarbejderne løber hurtigere, end de kan, sagde Søren Olesen, som til gengæld mener, at udgifterne til rådgivning bør kunne nedbringes.

Samtidig er han bekymret for kommunens kassebeholdning.

- Vi har lovet at vi skal lægge penge i kassen i år, sagde Søren Olesen.

Annonce

Minimumsnormering

Holstebro Kommune vil i 2021 holde igen med de store anlægsudgifter, hvor en ny stor daginstitution ved Nørre Boulevard er den største post.

Til gengæld mangler der børnepasning i Mejdal-Halgård - og der skal ske noget.

- Vi har ikke pladsgaranti i det enkelte skoledistrikt, men der mangler pladser i området med mange nye boliger. Det må vi løse med pavilloner i 2021, indtil vil får bygget en ny institution, sagde Torben Gudiksen, gruppeformand for De Radikale.

Både De Radikale og SF har fokus på den minimumsnormering til børnepasning, som kommunerne skal leve op til i 2025.

- Jeg håber derfor, at vi kan undgå den besparelse på 2,3 millioner kroner næste år, der er lagt op til, sagde Gudiksen.

Annonce

Lokalhistorisk arkiv

Flere politikere nævnte også den renovering af sognegården i Ryde, som vil koste kommunen 1,1 millioner kroner. Også en fornyelse af scenen og toiletter i Lystanlægget ser ud til at have politikernes bevågenhed.

Radikale Gudiksen vil også gerne bruge penge på mountainbike-spor i skovene - og på ladestandere til elbiler sammen med SF.

Og så er De Radikale bekymret for lokalhistorisk arkiv, hvor museet ikke længere har lønnede ansatte.

- Jeg er bange for, at det lukker helt ned, når vi ikke giver tilskud til en medarbejder. Det skal der gøres noget ved, så arkivet ikke riskerer at ende på forbrændingen, sagde Torben Gudiksen.

De mange ønsker gjorde til gengæld Pernille Bloch (K) lidt træt.

- Jeg føler mig lidt som en træt julemand, for de mange ønsker har vi ingen penge til. Kommunen har netop optaget et lån, fordi vi er udfordret på likviditeten, påpegede Pernille Bloch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce