Annonce
Lemvig

Forventer vaccinationer i denne uge

Smittetrykket i Lemvig Kommune er lavt, så derfor bliver kommunens plejehjemsbeboere corona-vaccineret som nogle af de sidste i Region Midtjylland. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Lemvig Kommune har fået en tilkendegivelse om, at man i slutningen af ugen går i gang med at vaccinere. En tredjedel af kommunens børn bliver holdt hjemme fra pasning.
Annonce

Lemvig: Mens man i Holstebro Kommune er færdig med at vaccinere alle plejehjemsbeboere mod Covid-19, er man i Lemvig Kommune endnu ikke i gang. Men det sker formentlig nu, siger kommunaldirektør Lars Keld Hansen.

- Det forlyder, at vi kommer i gang i slutningen af denne uge, siger han.

Det er i hvert fald den foreløbige melding, han har fået af Region Midtjylland, der har ansvaret for at gennemføre det lokale vaccinationsprogram.

Foreløbigt har Danmark modtaget en begrænset mængde vaccine, og derfor er sundhedsvæsenet begyndt vaccineringen af ældre i de kommuner, hvor smittetrykket er værst. Af samme grund har Lemvig Kommune indtil nu ikke været på listen, da smittetrykket er meget lavt i forhold til de øvrige kommuner i landet.

Men nu kommer turen snart til Lemvig, og derfor forventer Lars Keld Hansen, at de første vacciner vil blive givet i slutningen af ugen - og i så fald både til beboere på plejehjem/plejeboliger samt til personale.

Han har dog endnu ingen melding om, hvor vaccinationerne vil starte eller hvor mange doser, der er til rådighed for kommunen.

Annonce

Børnepasning

Til gengæld kniber det lidt med at få folk til at holde børnene hjemme fra børnehaver og vuggestuer. Ved årsskiftet lød opfordringen fra centralt hold, at alle bør holde deres børn hjemme fra pasningstilbud, hvis de har muligheden.

- Vi er i Lemvig Kommune langt fra, at man følger den opfordring, siger Lars Keld Hansen.

Meldingen fra Nørre Nissum er for eksempel, at en trediedel af børnene i børnehaven er holdt hjemme, mens alle i vuggestuen er mødt op. Heller ikke i dagplejen mærker man ændringer.

- Når jeg kigger ned over tallene, så er det sammenlagt nok blot en trediedel af børnene, der bliver holdt hjemme, siger Lars Keld Hansen.

Det giver dog ikke anledning til, at kommunen vil gøre en ekstra indsats for at få børn holdt hjemme.

- Undervisningsministeren var jo også ude at sige i går, at de, der skal passe deres arbejde, skal have en mulighed for at få deres børn passet. Det har hun selvfølgelig en pointe i, siger Lars Keld Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Debat

Debat: Udbetal hjælpepakkerne nu!

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce