Holstebro

Fra 25 til tre: Få kontanter og bedre sikkerhed mindsker antallet af røverier

Det er over et år siden, at Superkiosken på Niels Kjeldsens Vej var udsat for et røveri. Per Troldtoft Jensen mener, at det er fordi, de har færre kontanter i kassen.. Arkivfoto: Johan Gadegaard

På ti år er antallet af røveri i Nordvestjylland faldet fra 25 til tre. Kioskejer er glad for, at der er blevet længere mellem røverierne. Midt- og Vestjyllands Politi forklarer udviklingen med færre kontanter og bedre sikkerhed.

NORDVESTJYLLAND: Antallet af røverier i er faldet til tre i 2018 i Holstebro, Struer og Lemvig kommuner.

Tal fra Midt- og Vestjyllands Politi viser, at antallet af røverier er det laveste i ti år. I 2008 var der 25 røverier i de tre kommuner mod tre i 2018.

- Det handler rigtigt meget om forebyggelse. Det, at man har taget kontanterne ud af ligningen, har uden tvivl haft en stor betydning, siger Claus Hilborg, der er chefpolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Derudover peger chefpolitiinspektøren på, at rigtig mange betalinger i dag foregår med kort, og at samfundet er blevet nærmest kontantløst.

- Hvis man kigger på bankerne, så har de fået tidslåse, sluser og andet, som gør, at det er rigtigt svært for røverne at slippe væk med pengene, inden vi når frem til banken, siger han.

Hilborg mener derudover, at de ændringer, der har været af lovgivningen, har haft en effekt overfor røverne.

- Hvis nogle butikker bliver kontantløse, som der er nogen, der har søgt om, så vil det også have en effekt på, at røverierne forsvinder.

- Det er klart, fordi vi har så få penge i kassen. 80 til 90 procent af alle transaktioner i dag er med dankort, så vi har virkelig få penge i kassen.

Per Troldtoft Jensen, indehaver Superkiosken
Chefpolitiinspektør Claus Hilborg mener, at antallet af røverier er mindsket, fordi der er færre kontanter i butikkerne og fordi sikkerheden er blevet meget bedre. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Schæferhund og få kontanter

En af dem, hvis kiosk gentagende gange har været udsat for røverier, er Per Troldtoft Jensen. Han har Superkiosken på Niels Kjeldsens Vej i Holstebro. Det seneste røveri, hans medarbejdere var udsat for, var i 2017.

- Det er klart, fordi vi nu har få penge i kassen. 80 til 90 procent af alle transaktioner i dag er med dankort, så vi har virkelig få penge i kassen, siger han.

Udover at Per Troldtoft Jensen har kameraer i butikken og færre kontanter i kassen, så har han også fået en nabo til at gå forbi butikken ved lukketid.

- Han går forbi med en stor schæferhund, når vi er ved at lukke butikken. Det er virkelig godt naboskab, at han vil gøre det, siger kioskejeren.

Desuden sørger kioskejeren for at tale med alle sine nyansatte medarbejdere om situationen, hvis der skulle ske et røveri.

- Vi fortæller dem, at de ikke skal spille helt, og hvad de skal gøre, hvis det skulle ske. Og så stiller vi psykologhjælp til rådighed med det samme, hvis det sker, siger han.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce