Annonce
Navne

Fra Fighter Controller til fysioterapeut

33-årige Berit Jordalen var i 12 år Fighter Controller i Flyvevåbnet. Nu læser hun til fysioterapeut i Holstebro. Pressefoto
33-årige Berit Jordalen besluttede efter 12 år i Forsvaret at sige farvel til sit job som Fighter Controller i Flyvevåbnet. Der skulle ske noget nyt. Valget faldt på VIA Fysioterapeut-uddannelsen i Holstebro. Hun går nu på 2. semester og føler, at hun er landet godt i sit nye liv som studerende.

Holstebro: - Det er ikke et tilfælde, at jeg har valgt fysioterapeutuddannelsen. Og jeg har kun søgt i Holstebro. Jeg vidste, at det var dét, jeg ville, fortæller Berit Jordalen, der er 33 år og bor i Frederiks med sin mand og deres to små piger på tre og fire år.

Men Berit har ikke nogen gymnasial uddannelse, så hun søgte ind på fysioterapeutuddannelsen gennem en individuel konkret vurdering (IKV). I første omgang fik hun afslag, men takket være standby, der er et ventelistesystem, var hun heldig at score en studieplads.

Med sig i erfaringsrygsækken har hun 12 år i Forsvaret, hvor hun startede som værnepligtig og endte som oversergent og Fighter Controller i Flyvevåbnet. Undervejs har hun været udsendt til Afghanistan i en periode.

Annonce

Som Fighter Controller var hun med til at kontrollere de danske jagerfly. Både under de daglige træningsflyvninger med F-16, men også under skarpe operationer. Det vil sige, at hun havde ansvar for det taktiske billede af luftrummet.

Høj faglighed

- Det er en meget specialiseret uddannelse, men jeg kan godt lide at nørde med detaljer og tage ansvar. Det er kompetencer, som jeg også kan bruge som fysioterapeut. I begge fag er det nødvendigt at have den teoretiske baggrund på plads. Der skal være fagligt belæg for alle beslutninger, forklarer Berit.

Men hun er blevet overrasket over, hvordan hun direkte kan overføre konkret viden fra sin militære uddannelse til holdundervisningen på fysioterapeutuddannelsen.

- Eksempelvis har jeg meget erfaring med at måle grader på et jagerfly i luftrummet. Den viden kan jeg nu bruge til at måle grader på et knæ, der for eksempel har nedsat fleksion, siger Berit.

Inden hun søgte ind på fysioterapeutuddannelsen, havde hun, ligesom alle andre karriereskiftere, nogle tanker og betænkeligheder i forbindelse med at tage springet ud i det ukendte.


Jeg har kun oplevet det som en fordel at være lidt ældre end gennemsnittet på mit studie. Jeg har helt klart mere ro i mig selv end for ti år siden, og jeg er tryg i at vide, hvad jeg kan og vil.


- For eksempel havde jeg nogle bekymringer i forhold til min familie. Kan vi få tiden og det hele til at hænge sammen, når jeg får længere transporttid, lektier og lavere indkomst? Og jeg havde nogle tanker i forhold til at komme på skolebænken igen. Er jeg klog nok til det her studie? Kan jeg følge med?, forklarer Berit.

Men ret hurtigt efter studiestart blev alle bekymringerne manet til jorden, og i dag tøver Berit ikke med at anbefale andre at gå målrettet efter deres karrieredrømme. Også selvom man har fejret sin 30 års fødselsdag og måske har små børn.

Annonce

Fremmer studielysten

- Jeg har kun oplevet det som en fordel at være lidt ældre end gennemsnittet på mit studie. Jeg har helt klart mere ro i mig selv end for ti år siden, og jeg er tryg i at vide, hvad jeg kan og vil. Jeg er motiveret og har ikke tid til overspringshandlinger, for jeg skal også hente børn i børnehaven, fortæller Berit.

Hun har lige været i praktik i to uger på Vestdansk Center for Rygmarvsskade i Viborg. Det er hendes anden praktikperiode på uddannelsen.

- Det var megafedt. Det med at komme ud på en arbejdsplads og opleve, hvordan teorien bliver brugt i praksis er godt for mig. Det får det hele til at give mening, slår Berit fast.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Politiet på besøg med fotovogn: Uddelte to klip og 16 bøder  på Strandvejen

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Eftersøgningen efter Oline fortsætter nu med helikopter

Lemvig For abonnenter

Elever viftede med flagene da de sagde farvel til skoleleder

Lemvig

800.000 kroner til kunstprojekt i tre mindre byer

Lemvig

To varmeværker fik opbakning til fusionsplanen: Nu går vi videre

Debat For abonnenter

Regions-flertal smækkede døren: Informationsmøder ingen erstatning for at udelukke ildsjælene

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Bryllup i lufthavnen

Holstebro

Barn på halvandet år havde 19 huller - hvor godt børster du dit barns mælketænder?

Vestjylland

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Danmark

Ny dille på stranden giver livredderne sved på panden: - Det tager kun tyve sekunder at drukne

Erhverv

Restaurant dropper bowlingcenter: Vi vil koncentrere os om det, vi er gode til

Lemvig For abonnenter

Han har været med, siden gymnasiet blev bygget: Stopper efter 40 år - og det skal nok blive godt

Navne

Lemvig-præst rykker til Aarhus Domkirke

Annonce