Annonce
Navne

Fra handelsøkonom til sygeplejerske

Inden Pernille Skræddergaard fandt det rette studie i Holstebro, var hun omkring en uddannelse til salgsassistent i sportsbutikken Sportigan i København samt et uafsluttet studie i handelsøkonomi. Privatfoto
30-årige Pernille læser til sygeplejerske i Holstebro og trives godt med den beslutning. Vejen dertil svinger forbi nogle år i København med læreplads i en sportsbutik, en uddannelse som handelsøkonom og et fritidsjob som afløser i hjemmeplejen. Hendes vildeste fremtidsdrøm er at åbne et friplejehjem for borgere med demens.

Holstebro: - Da jeg havde besluttet mig for at søge ind på sygeplejerskeuddannelsen, var jeg lidt bekymret for, hvad folk omkring mig ville sige til, at jeg endnu engang skiftede studie. Men jeg kunne mærke indeni, at det var dét, jeg skulle. Og nu er jeg slet ikke i tvivl om, at det var det rigtige for mig at gøre, siger Pernille Skræddergaard, der læser på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro.

Hun er 30 år, læser på 6. semester og er i øjeblikket i praktik ved indsatsen for borgere med demens i Holstebro Kommune. Et område hun har en særlig faglig og personlig interesse for.

- Min morfar døde af Alzheimers i 2017, og det er en sygdom, der eksploderer i de her år. Det kan være svært at opdage tegnene på demens, og det er interessant at arbejde med borgere, der har så individuelle symptomer og forløb. Det er ofte meget stigmatiserende at leve med en demenssygdom, forklarer Pernille.

Annonce

Holstebro-København retur

Hun er tydeligvis glad for sit studie, og den profession hun har valgt. Men vejen dertil har været lidt mere snørklet, end for de fleste. Da hun sprang ud som hf-student fra Holstebro Gymnasium, søgte hun ind på fysioterapeutuddannelsen, men droppede ud efter seks måneder.

Herefter flyttede hun til København og blev udlært salgsassistent i sportsbutikken Sportigan, inden hun begyndte at læse til handelsøkonom. Men hun valgte at stoppe på uddannelsen lige inden den sidste eksamen, da hun var i tvivl om sit karrierevalg.

Pernille var bange for at blive ramt af uddannelsesloftet, der betød, at hun ikke kunne tage en ny uddannelse, hvis hun havde færdiggjort sin første. Siden har Folketinget ved lov fjernet uddannelsesloftet igen, gældende fra sommeroptaget 2020.

Annonce

To forskellige verdener

- Jeg syntes, det var kedeligt kun at arbejde med tal og kunder. Jeg følte ikke, at jeg kunne bruge mig selv som menneske i det fag. Jeg kunne ikke gøre en forskel for nogen. I økonomi er der kun ét facit, og rammerne er meget faste, forklarer Pernille.

Ved siden af sit studie på Copenhagen Business Academy havde hun et studiejob som ufaglært afløser i hjemmeplejen i Egedahl Kommune. Og det var hun til gengæld begejstret for.

- Jeg elskede at arbejde i hjemmeplejen. Jeg var glad om morgenen, når jeg skulle på arbejde, og der var et rigtig godt miljø. Jeg følte, at jeg var god til mit arbejde, og det var motiverende at hjælpe andre, fortæller Pernille.


Jeg tror på, at omsorg er en bedre medicin, end mange af de kemikalier, som vi putter i vores ældre. Idealet handler blandt andet om varme hænder og ekstra tid til den enkelte


Hun besluttede sig for at søge ind på VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro, fordi hun gerne ville have en uddannelse og et job, som hun kunne blive glad for. Og som gav mening for hende.

Samtidig ville hun gerne hjem til sin fødeby og sin familie igen. Hun var næsten lige blevet faster for første gang, og det trak i hende at komme hjem og være en del af hverdagslivet omkring hendes lille nevø.

- Jeg var heldig at blive optaget i Holstebro, og jeg er meget glad for at gå på studiet. Det er det rigtige for mig. Men jeg tror ikke, at jeg kunne blive en lige så god sygeplejerske, hvis jeg var begyndt at læse som 18-årig. Det var jeg slet ikke moden nok til dengang, siger Pernille.

Annonce

Drømmen lever

Efter planen er hun færdiguddannet i januar 2022, og så er hendes ultimative drøm at åbne et friplejehjem for ældre borgere med demens. Et sted, hvor det er muligt at implementere de værdier, hun selv lægger vægt på.

- Jeg tror på, at omsorg er en bedre medicin, end mange af de kemikalier, som vi putter i vores ældre. Idealet handler blandt andet om varme hænder og ekstra tid til den enkelte, forklarer Pernille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce