Annonce
Navne

Fra popsanger til spirituel vaccinemodstander

Lars Muhl fotograferet i sit hjem ved Odder i februar. Han har for længst meldt sig ud af folkekirken på grund af kirkens afvisning af blandt andet reinkarnation. I stedet har han indrettet sit eget kirkerum, som han blandt andet bruger til meditation. Arkiv: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Lars Muhl var engang sangernes sangskriver med talent for storladne pophymner. Siden blev han grebet af det spirituelle, som han nu skriver om og underviser i.

70: Lars Muhl lagde ungt og stærkt ud som succesrig popmusiker og internationalt anerkendt sangsnedker. Undervejs udviklede hans karriere sig dog til i stedet at være som spirituel vejleder, forfatter og foredragsholder.

Den 14. november fylder han 70 år.

Den musikalske karriere startede i 1969 og tog fart med det legendariske energipopband fra Aarhus, Warm Guns, som på skuldrene af David Bowie leverede hits som "The Young Go First". Siden gik den undselige popstjerne solo.

Annonce

Han lagde ud med det mundrette album "The Glorious Art of Breaking Little Girls Hearts and Blowing Big Boys Brains". Siden fulgte blandt andre "King of Croon". Han huskes for kæmpehits som "One More Minute" - bedst kendt i Lis Sørensens version "Ind til dig igen" samt "Sjæl i flammer". Sidstnævnte sammen med Kasper Winding. I den brede befolkning blev han nok mest kendt netop som ham, der skrev sange til Sørensen og de andre popsangere. Ikke desto mindre er der gennem årene solgt over en million plader med Lars Muhls sange.

Men turnelivet drænede ham. I 1999 forlod han med 15 plader bag sig musikerlivet og trak sig tilbage til Samsø. Kursen bevægede sig fra popstjernen til ledestjerne.

Efter langvarig uforklarlig sygdom og mødet med en "klog mand" valgte han at hellige sig helt de alternative og spirituelle sider. Samt en karriere som produktiv forfatter startende med selvbiografien "Sjæl i Flammer". Siden fulgte blandt andet den oversatte bestseller "Graltrilogien".


Hans alternative fortolkninger af troens sakramenter i en mere åben og feminin retning i konflikt med de bibeltros gængse udlægninger har givet ham mange høvl. Han er af nogle præster blevet kaldt new age mumbo jumboguru.


Foreløbig er det blevet til omkring 30 bøger herunder hans egen udgave af Biblen. Hans alternative fortolkninger af troens sakramenter i en mere åben og feminin retning i konflikt med de bibeltros gængse udlægninger har givet ham mange høvl. Han er af nogle præster blevet kaldt new age mumbo jumboguru. Selv ser han sig mere som spirituel samfundsrevser.

De seneste ti år har manden med det kridhvide flyvske jesushår boet med sin kone Githa Ben-David på en landsejendom ved Odder. Han lever af bøgerne samt kursus- og foredragsvirksomhed sammen med hende.

På det seneste er Muhls tidligere bløde spiritualitet dog blevet kombineret med en stærkt omdiskuteret og kontroversiel vaccinekritik. Herunder påstande om, at der er sprøjtemidlet Roundup i en lang række vacciner ikke mindst til børn, og at Bill Gates - som Muhl kalder Kill Bill - bruger vacciner til at nedbringe befolkningen i ulandene.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Birgitte bor ud til trafikeret vej: Det er som om hjernen er på arbejde hele tiden

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stor prisstigning: Så meget skal du betale for at få tømt dine affaldscontainere næste år

Lemvig For abonnenter

Vejdirektorat kender problem: Men det er svært at støjsikre i Klinkby

Erhverv

Britt og Christina åbner ny klinik: Her kan du få plejet dine fødder

Lemvig

Det begynder med et lig blandt auktionens fiskekasser - gymnasielærer har skrevet krimi om kvotekonger i Thyborøn

Lemvig

Fond uddelte 400.000 kroner - stort beløb gik til nyt klokkespil i Harboøre Kirke

Kultur For abonnenter

Iben fra Tjørnevej har hovedrolle i ny Netflix-serie, der vises i over 190 lande: - Jeg kan ikke huske den casting, der sikrede mig rollen

Sport

Chris Anker Sørensen er død: - En stor cykelrytter og et endnu større menneske

Lemvig

De betaler, så turister kan køre gratis med toget mellem Lemvig og Thyborøn

Navne For abonnenter

Lis og familien flytter fra Nørrebro: Når man får børn, ser man pludselig sit liv på en anden måde

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig For abonnenter

Efterårets første storm trak gæster til havet - vagtcentral havde travlt, men ikke med stormskader

Erhverv

Malene foran et højdepunkt i de 17 år i Jysk - indvier større og moderniseret butik

Annonce