Mærkedage

Fra ung rod til toppen af poppen

Den amerikanske sanger Frankie Valli, der både hittede med The Four Seasons og solo, fylder 85 år fredag den 3. maj. (Arkivfoto) Robyn Beck/Ritzau Scanpix
Trods mafiaforbindelser i sine unge år endte Frankie Valli med at være noget ved musikken, både som forsanger i The Four Seasons og solo. 3. maj fylder han 85.

85 år: Det kunne nemt være gået galt for Frankie Valli. Helt galt.

Men det gik overvejende godt, og Valli, der 3. maj fylder 85 år, nåede toppen af poppen som forsanger i bandet The Four Seasons allerede i 60'erne.

Frankie Valli - eller Francesco Stephen Castelluccio, som han oprindelig hed - voksede op i et hårdt kvarter i Newark i New Jersey.

Mange af hans venner blev fristet af hurtige penge i den kriminelle verden, og han var også selv lidt af en rod med mafiaforbindelser i sine unge år.

- Jeg røg ud i problemer nogle gange og fik en god lærestreg, sagde han sidste år i interview med flere medier.

- Men jeg besluttede mig til at få noget ud af livet. Jeg lærte, at hvis du virkelig ønsker at arbejde, så kan det lykkes for dig.

Frankie Valli anede oprindelig ikke, hvad han ville være. Men han kunne lide at synge, så hans iørefaldende og glidende falset blev vejen frem.

Sammen med The Four Seasons slog han i første halvdel af 60'erne igennem med sange som "Sherry", "Big Girls Don't Cry" og "Walk Like A Man", der alle ramte toppen af hitlisterne.

Desuden havde Frankie Valli i 1967 sit eget kæmpehit med "Can't Take My Eyes Off You".

Frankie Vallis stemme, der let kunne spænde over tre oktaver, bar det ene hit hjem efter det andet.

I 1975 fik Valli og The Four Seasons en ny optur med "December, 1963 (Oh, What a Night)", inden Valli i 1978 hittede med titelsangen til filmen "Grease" med John Travolta og Olivia Newton-John i hovedrollerne.

Valli og The Four Seasons' omtumlede historie blev udødeliggjort i musicalen "Jersey Boys", der kørte på Broadway fra 2005 til 2017, og i filmen af samme navn instrueret af Clint Eastwood i 2014.

På ryggen af Broadway-succesen tog The Four Seasons i 2007 med Valli som det eneste oprindelige medlem på turné igen. Gruppen er i øjeblikket på farvelturné i USA.

Frankie Valli har også spillet med i film og flere tv-serier, blandt andet i roller som gangster.

Han har været gift tre gange og har fået fem børn, men en datter døde af en overdosis i 1980.

0/0
Annonce
Mærkedage For abonnenter

Julemanden ønsker sig en ny hækklipper

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce