Annonce
Sport

Fredag ringede telefonen midt i skoletiden, lørdag stod Jonas foran 3830 tilskuere i Aalborg

- Der er nok 20, nej 30, måske 40 kilos forskel på mig og dem, det er nogle rigtig store drenge. Så jeg har noget at arbejde på i styrkerummet, griner Jonas Jepsen om de store Aalborg-spillere, han lørdag aften stod overfor. Foto: Morten Strægaard
Jonas Jepsen fik lørdag en stor drøm opfyldt, da den 18-årige bagspiller med kort varsel blev kastet i ilden mod Aalborgs danske mestre. Og selv om TTH Holstebro tabte kampen 36-27, kunne det ikke tage glæden fra den unge mand.

Aalborg: Når katten er borte, danser musene på bordet, lyder et gammelt ordsprog.

Lørdag aften var det 18-årige Jonas Jepsen, der foran 3830 tilskuere i mægtige Gigantium dansede rundt om et par landsholdsspillere og sendte læderet i netmaskerne. Og fik sig et minde for livet mod Aalborgs danske mestre.

- Det var en kæmpe oplevelse at blive kaste ind i sådan en kamp og sådan en kulisse. Det er bare noget helt andet end U19-holdet, som jeg normalt spiller på, det var super fedt og sådan en kamp, jeg har drømt om en dag at stå i, fortæller Jonas Jepsen.

Annonce

Under normale omstændigheder ville han kun kunne drømme om den slags kampe, men situationen er, som de fleste er bekendt, ikke normal i TTH Holstebro. Skaderne står i kø og dem der ikke er skadet, de er slidt godt ned, så vejen til spilletid er pludseligt blevet noget kortere.

- Havde vi ikke haft alle de skader, så ville jeg aldrig komme i spil i min alder. Så havde jeg nok skulle vente en to-tre år før jeg overhovedet kunne håbe på at få chancen, men nu har jeg fået en mulighed for at vise mig frem allerede nu og den prøver jeg bare at gribe, fortæller Jonas Jepsen.

Ringet op fredag

Den unge bagspiller blev først udtaget til kampen fredag, da det stod klart at hverken Nikolaj Markussen eller Christoffer Cichosz blev spilleklar.

Cichosz var fraværende af personlige årsager, mens Markussen vrikkede rundt på foden til fredagens træning. Og så var Jonas Jepsen pludseligt næste mand på listen.

- Jeg sad i skolen, da jeg blev ringet op og fik beskeden om at jeg skulle spille, fortæller Jonas Jepsen.

Kampen i tal

Aalborg Håndbold - TTH Holstebro 36-27 (17-14)

HTH Herreligaen, 11. spillerunde

Stillinger undervejs: 2-2, 6-4, 8-6, 10-8, 14-10, 17-14, 21-17, 24-20, 28-23, 30-23, 34-24, 36-27.

Mål, TTH: Magnus Bramming 7, Jonas Gade 5, Allan Damgaard 3, Mathias Porsholdt 2, Jesper Munk 2, Simon Damgaard Jensen 2, Emil Jensen 1, Jonas Jepsen 1, Rasmus Kier 1.

Topscorer, AAH: Buster Juul 7.

Udvisninger: AAH 0, TTH 1.

Tilskuere: 3830 i Sparekassen Danmark Arena.

Det var dog også noget af en opgave. Han fyldte først 18 i slutningen af juli og et hurtigt blik ned over den slanke krop afslører med det samme, at der er lang vej op til muskelbrøl som Benjamin Jakobsen, Henrik Møllgaard og Rene Antonsen - tre af de landsholdsspillere han stod overfor lørdag aften i Gigantium.

- Der er nok 20, nej 30, måske 40 kilos forskel på mig og dem, det er nogle rigtig store drenge. Så jeg har noget at arbejde på i styrkerummet, griner Jonas Jepsen.

Annonce

Klog præstation

Den unge mand kunne dog ikke forhindre et nyt nederlag til Aalborg, det andet på kun fire dage. Dertil var mesterholdet ganske enkelt for stærkt og det er der ingen skam i at erkende i TTH-lejren.

Faktisk skal holdet have ros for, at man gjorde rigtig mange ting rigtigt. De vestjyske spillere spillede en klog kamp og hang længe fint på, indtil nordjyderne trak fra til sidst.

- Jeg synes vi spiller en flot kamp under de forudsætninger, vi har, især vores første halvleg var god. Men vi laver fejl, det kan vi ikke undgå, og dem bliver vi straffet på, siger cheftræner Søren Hansen.

Han har uge efter uge stået med en umulig opgave, hvor der skulle findes nye løsninger på hvordan TTH får mest ud af en skadesplaget trup. Mange gange uden mulighed for at øve tingene inden kampene, fordi der ikke var spillere nok klar til at gennemføre et ordentligt træningspas.

- Jeg har været med omkring håndboldligaen i over 20 år nu og jeg har aldrig prøvet noget lignende. Det er helt vildt, men vi kæmper virkeligt for at få mest muligt ud af de ressourcer, vi har, fortæller Søren Hansen.

Næste opgave er hjemmekampen mod Skjern på lørdag.

Det var en kæmpe oplevelse at blive kaste ind i sådan en kamp og sådan en kulisse. Det er bare noget helt andet end U19-holdet, som jeg normalt spiller på, det var super fedt og sådan en kamp, jeg har drømt om en dag at stå i.

Jonas Jepsen.
Annonce
Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Annonce