Annonce
Holstebro

Fredagens smittetal: Nordvestjylland i toppen på kedelig statistik

172 er testet positiv for Covid-19 i Holstebro Kommune den seneste uge - og dermed fortsætter det meget høje smittetryk. Foto: Morten Stricker
Fredagens coronasmitte fortsætter på et meget højt niveau. Myndighedernes hastværk med nedslagtning af mink, kan have forværret situationen, påpeger minkformand.
Annonce

HOLSTEBRO: Ifølge de seneste smittetal ser det fortsat skidt ud med coronasmitte i Holstebro Kommune, som fredag har det 6. højeste smittetal i hele landet. Det er kun en smule bedre end dagen før. Det går ikke meget bedre i Struer og Lemvig Kommuner, som er henholdsvis nummer otte og nr. 16 på listen over kommuner med flest smittede.

I Holstebro er 172 personer konstateret smittet med covid-19 den seneste uge - svarende til et smittetal på 294 per 100.000 borgere. I alt 3812 personer blevet testet - og heraf har 4,5 procent af prøverne været positive.

Også i Lemvig Kommune er smittetallet højt med 262 - og det er med 55 smittede den seneste uge. Struer har 43 nye smittede - svarende til et smittetal på 218.

Faktisk tilhører de alle tre gruppen af kommuner uden for Storkøbenhavn, som har forholdsvis flest smittede i hele landet sammen med Varde, Billund, Odder og Hedensted.

Annonce

Mink og myndigheder

Myndighederne påpeger, at der er relativt mange smittede på minkfarme og minkpelserier og i forbindelse med nedslagtning.

- Det er myndighederne dog tildels selv skyld i, på grund af den forhastede nedslagtning,  mener Ib Lundgaard, der er formand for Hostebroegnens Pelsdyravlerforening.

- Vi er blevet opfordret til at hjælpe hinanden for at blive færdig med pelsningen og nedslagtningen. Og det betyder, at der er blevet flyttet meget mere rundt på folk, end vi ellers ville have gjort. Og det har øget risikoen for at blive smittet, siger Ib Lundgaard.

Han har været rundt for at hjælpe på fire andre minkfarme, efter han selv var færdig med at nedslagte sine egne mink forrige søndag. Og faktisk er han også selv blevet smittet undervejs.

- Man hjælper jo hinanden. Og familie og bekendte har også hjulpet på mange minkfarme, fordi det skulle gå så stærkt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce