Annonce
Lemvig

Friluftsråd støtter Ballevad-projektet: 300.000 kroner bevilget til stier og broer

En kold dag i januar blev der holdt borgermøde om Ballevad-projektet. Her kom der flere tilkendegivelser fra de lokale beboere, der nu skal indpasses i en kommende plan. Arkivfoto: Benny Gade
Friluftsrådet har bevilget 300.000 kroner til blandt andet stier og broer i forbindelse med nyt projekt omkring Ballevad Å

Lemvig: Et omdiskuteret projekt omkring Ballevad Å vest for Lemvig har fået 300.000 kroner i støtte fra Friluftsrådet. Pengene er bevilget endnu før der ligger et færdigt projekt for området.

Projektet skal håndtere de stigende mængder af regn, der ventes over Lemvigs sydvestlige område. Det bliver opsamlet og i rørledninger ført til bassiner, der allerede findes i ådalen. Både kommunen samt Lemvig Vand- og Spildevand vurderer, der er behov for at øge bassinernes størrelse for at sikre, urenheder bliver renset væk, inden vandet bliver ledt ud i Ballevad og videre til Horn Sø.

Derfor blev et projekt præsenteret i januar på et udendørs borgermøde, hvor kommunen ønsker at skabe tre nye bassiner i bunden af ådalen. Samtidigt vil man forsøge at skabe et rekreativt område med stier, broer, borde og bænke, så området bliver attraktivt for områdets beboere.

På borgermødet var der dog en del modstand mod projektet, og derfor er det lige nu midlertidigt sat i bero.

- Der var jo flere lokale indvendinger, så derfor er tempoet sat ned. Lige nu arbejder en rådgiver med en ny detailprojektering med forslag til, hvordan projektet kan designes, så de lokale ønsker bliver passet ind. Vi skal gerne have beboerne i området med på ideen, siger projektplanlægger ved Lemvig Kommune, Jane Grooss.

Under borgermødet blev det også nævnt, at man ville søge penge til rekreative formål hos Friluftsrådet. Her var ansøgningsfristen allerede 1. februar, som man ønskede at udnytte. Derfor blev det midlertidige projektforslag sendt til Friluftsrådet, som nu har bevilget 300.000 kroner til projektet. Pengene kan bruges til grusstier, træbro, platforme, trædesten over bækken eller andre rekreative faciliteter i tilknytning til projektet.

- Men nu skal vi først have projektet op at køre, inden vi kan finde ud af, om vi kan bruge pengene fra Friluftsrådet. Når det er gennemført, skal der også laves nogle rekreative tiltag, siger Jane Grooss.

Foreløbigt venter projektet dog på det nye udspil fra det rådgivende firma. Det ventes først klar efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Eftersøgning i gang i Lemvig Havn

Sport

Billardklub fik ørene i maskinen

Holstebro

Familie på fem i ulykke på Holstebro-motorvejen: Barn indlagt på traumecenter

Annonce