Annonce
Holstebro

Friluftsscenen igen ramt af hærværk: - Det giver hver gang noget værre tumult

Formand for Kulturperlen, Poul Hornshøj, måtte tirsdag erfare, at der ikke var tale om kridt, men spray. Graffitien er besværlig at få af, og udbedringen vil nok kræve ny maling. Foto: Palle Brændsgaard
Sidst blev hærværk hurtigt opklaret. Kulturperlen håber på gentagelse efter nyt, omfattende hærværk.
Annonce

Holstebro: Sidste gang gik der en times tid, før et vidne meldte sig.

Mindre kan gøre det denne gang.

Håbet er nu engang det samme: At få opklaret, hvem der har begået et nyt hærværk mod friluftsscenen i Holstebro Lystanlæg.

Denne gang er der sprayet blå graffiti på seks døre på toilet- og omklædningsfaciliteter samt sorte flader på scenevæggen.

- Det er meldt til politiet. Vi har også afleveret billeder, og nu må vi så se, om det er til at fjerne graffitien igen, siger formand for Kulturperlen, Poul Hornshøj.

Sidst det var galt med hærværk i Lystanlægget - i sommeren 2019 - lykkedes det at finde frem til gerningsmændene. Denne gang håber man på en gentagelse. Foto: Palle Brændsgaard

Mandag var formanden forbi scenen i et forsøg på at få vaske spraymalingen af. Han vurderer, at hærværket formentlig har fundet sted i weekenden, hvor en person har tegnet det samme motiv og tilsyneladende underskrevet det med sit "tag", som en underskrift kaldes.


Pludselig skal man til at have fat i forsikringen og så videre - det giver noget værre tumult.

Poul Hornshøj, formand, Kulturperlen.


Tirsdag var Poul Hornshøj igen i gang med skuresvampen og kunne konkludere, at der var brug for graffiti-fjerner.

- Det er omkring et år siden, vi sidst havde et stort hærværk. Det er da træls. Det er med til at ødelægge og give ekstra arbejde for os. Pludselig skal man til at have fat i forsikringen og så videre - det giver noget værre tumult, siger Poul Hornshøj.

I sommeren 2019 var scenen overmalet med nazisymboler og meget andet. Dagbladet skrev om hærværket, og i løbet af en time meldte en far og datter sig, fordi de havde taget billeder af ugerningen. Til sidst meldte i alt seks personer sig - de fire af dem havde begået hærværket. Som straf fik de selv lov til at gøre rent. Regningen for maling og timeløn blev sendt til de unge gerningsmænds forældre.

Prisen for at få fjernet graffitien denne gang kender Kulturperlen endnu ikke.

Det er disse symboler eller mulig underskrift, der er gentaget på døre og vægge. Foto: Palle Brændsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Opbakning til Høfde 42-kæmperne

Annonce