Annonce
Navne

Frisør Minna Sinkjær er død

Arkivbilledet af Minna Sinkjær er fra 2003, hvor hun endeligt sagde farvel til kunder og salon, i en alder af 71 år.
Minna Sinkjær havde i en menneskealder salon på Brotorvet i Holstebro og uddannede en lang række af de frisører, der i dag har salon i og omkring byen.
Annonce

Holstebro: Forhenværende frisør, Minna Tove Sinkjær, Holstebro, er stille sovet ind efter længere tids sygdom, 88 år gammel.

Utallige er de frisører i Holstebro og omegn - og sikkert også længere væk - der har stående på deres CV, at de er udlært hos "Minna Sinkjær, Brotorvet, Holstebro".

Selv begyndte hun som elev hos frisørmester Svend Poulsen, Holstebro, i 1948, 16 år gammel. Efter endt uddannelse og efter at have arbejdet en tid som færdigudlært hos Svend Poulsen, fik Minna Sinkjær tilbudt lokaler på Brotorvet i Holstebro. Hun takkede ja og rykkede ind i 1953 med én assistent og én elev.

- Men de seneste 20 år har jeg konstant haft syv medarbejdere, heraf tre lærlinge, fortalte hun  Dagbladet i 1982 i et interview i anledning af sin 50 års fødselsdag.

Annonce

En af Vestjyllands største

Og hun skabte dermed en af Vestjyllands største frisørsaloner "deSign frisør". Minna Sinkjær havde en stor kundekreds, der "geografisk strækker sig fra Ringkøbing til Thyborøn" fortalte hun avisen.


Mange af mine tidligere medarbejdere har selv startet salon i Holstebro og omegn. Det synes jeg er helt i orden. For selv om jeg har udlært frisørerne, ejer jeg dem jo ikke.

Minna Sinkjær i avisinterivew, 1982


- Mange af mine tidligere medarbejdere har selv startet salon i Holstebro og omegn. Det synes jeg er helt i orden. For selv om jeg har udlært frisørerne, ejer jeg dem jo ikke. Jeg begyndte også selv på den måde. men derfor har jeg alligevel været ked af at mistet dygtige medarbejdere, sagde hun ved samme lejlighed.

I 1992 havde Dagbladet igen fat i Minna Sinkjær. Denne gang fordi hun fejrede 40 års jubilæum som udlært. På det tidspunkt talte hun op, at hun havde uddannet 38 elever, hvoraf flere havde været ansat hos hende i mere end ti år, inden de søgte nye veje. To af de daværende assistenter havde været hos hende i henholdsvis 31 og 24 år.

Annonce

Livets skjorte

I interviewet huskede Minna Sinkjær også at takke sin tålmodige ægtemand - en kone, der er selvstændig, bruger mange timer væk fra hjemmet, som hun sagde - og parrets tre børn.

Da journalisten spurgte til fritidsinteresser, nævnede Minna Sinkjær gymnastik, løbeture og at læse.

- Tænk at jeg har været frisør i 40 år. Tiden er bare smuttet afsted. Livet er lige så kort som en barneskjorte, konstaterede frisøren.

Minna Sinkjær efterlader sig søskende, børn, børnebørn og et oldebarn.

Begravelsen finder sted fra Nørre Felding Kirke lørdag den 16. januar. På grund af Covid-19 afholdes begravelsen kun for indbudte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce