Annonce
Lemvig

Friskole får ny leder

Peter Rask har de seneste år været skoleleder på Ølstrup Friskole, men pr. 1. august skifter han skolen ud med Bøvling Friskole. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Bøvling Friskole har ansat Peter Rask som ny leder fra 1. august i år
Annonce

Bøvlingbjerg: Bestyrelsen for friskolen i Bøvling har fundet den nye skoleleder, der skal afløse Hanne Ø. Andersen, der stopper 30. juni for at gå på pension. Hendes stilling bliver overtaget af den 49-årige Peter Rask, der de seneste fire år har været leder på Ølstrup Friskole.

- Han vil ikke flytte til området, men bliver boende i Idom, hvor han bor i dag. Det ser vi ingen problemer i, da han ved, at det er en livsstil at være friskoleleder. Han ser det kun som en fordel, at han kan tømme hovedet, når han kører hjem, forklarer bestyrelsesformand Torben Jensen.

Det er ikke lykkedes at få kontakt med Peter Rask, men ved sin tiltræden som skoleleder i Ølstrup sagde han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at han ikke var i tvivl om, at stillingen var perfekt for ham. Han betegner nemlig sig selv som friskolemand, hvad han karriere da også viser.

Peter Rask har været i bestyrelsen for Velling Friskole og i flere omgange været ansat på frie efterskoler.

Han er uddannet som lærer i Ålborg i begyndelsen af 90'erne, hvorefter han blev ansat på Rovvig Efterskole på Mors. Han har dog løbende skiftet mellem interessen og undervisning og it, og derfor har han også arbejdet med at sætte netværk op på Teknisk Skole i Kolding samt installere Lotus Notes. Senere arbejdede han med IT på Velfac i Ringkøbing, inden han fik job på Fjordvang Efterskole i syv år. Han skiftede dog job igen og kom til Ringkøbing-Skjern kommune som it-konsulent, inden han i 2016 blev ansat som leder af Ølstrup Friskole, hvor han har været siden.

Nu skifter han til Bøvling Friskole, hvor der er omtrent dobbelt så mange elever som i Ølstrup.

- Han er så småt begyndt at deltage i samtaler om fagfordeling og skal også være med til at gennemføre et par nyansættelser, siger Torben Jensen.

Der bliver dog en måneds tid hen over sommerferien, hvor Bøvling Friskole officielt kommer til at stå uden en leder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce