Annonce
Struer

Friskoler advarer kraftigt mod mulige besparelser: Vi har jo ikke flere millioner på bankbogen

Friskolerne er bestemt ikke glade for den idé, regeringen lige nu arbejder for. Arkivfoto
Både i Struer og Resen har friskolerne meget svært ved at forstå, hvorfor de begge står til at skulle spare mere end 200.000 kroner om året, hvis regeringen får sin vilje.

Struer/Resen: Ugen begyndte i friskolernes tegn - i hvert fald i en stor del af det danske medielandskab.

Det skyldtes en rundspørge, som DR Nyheder har lavet til samtlige frie grundskoler i anledning af, at skolerne kan blive ramt af en besparelse, hvis regeringen får lov at bestemme i de igangværende finanslovsforhandlinger.

Det skriver DR, som også har regnet sig frem til, at denne besparelse for Struer Friskoles vedkommende om året vil være på 215.000 kroner, mens Resen Friskole vil miste lige godt 200.000 kroner.

Formand for bestyrelsen bag Struer Friskole, Thorsten Piontkowitz, er ganske klar i spyttet om, hvad det vil have af konsekvenser, hvis der forsvandt 215.000 kroner på budgettet.

- Det vil gøre ondt, siger han ganske kortfattet, og her taler han konkret om kvaliteten i det tilbud, skolen kan tilbyde i dag.

Der vil ikke blive tale om at lukke, hvis pengene forsvinder, men der vil skulle tilpasses.

- Det vil være hårdt og en pæn, økonomisk udfordring - også i forhold til nu, hvor vi har investeret i børnehaven, siger Thorsten Piontkowitz.

Annonce

Næsten alle friskoler ville blive presset, hvis der skulle plukkes så mange penge.

Thomas Gravesen, formand for bestyrelsen på Resen Friskole

En anden hverdag

Hverdagen vil blive en anden, hvis tingene ender, som regeringen ønsker det.

- At have en god skole, hvor ungerne trives, er ikke gratis, så jeg har svært ved at forstå ideen om at sætte koblingsprocenten ned. Vi har jo ikke flere millioner liggende på bankbogen, siger Thorsten Piontkowitz.

Thomas Gravesen, der er formand for bestyrelsen på Resen Friskole, melder også om en ganske presset situation, hvis besparelsen fra regeringen skulle blive til virkelighed.

- Næsten alle friskoler ville blive presset, hvis der skulle plukkes så mange penge, siger han og forklarer, at man i Resen de seneste år har haft et overskud på 30-40.000 kroner.

Penge, der eksempelvis så kan bruges til vedligehold af bygninger eller noget nyt til legepladsen. Altså ting, der går direkte til børnene.

- Koblingsprocenten har været dernede før, og det vil gøre ondt. Vi vil blive presset, men vi lukker ikke, siger Thomas Gravesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce