Annonce
Holstebro

Friskoler er lettede: Dropper alle spareplaner

Her på Ejsing Friskole er ledelse, personale og forældre lettede over, at regeringen dropper alle planer om at skære i tilskuddet til friskolerne. En sænkelse af koblingsprocenten fra 76 til 71 procent var et af de store valgløfter fra Socialdemokraterne og skulle skaffe penge til folkeskolen. Foto: Johan Gadegaard
Efter måneders usikkerhed om fremtidens økonomi kan friskolerne i Holstebro Kommune ånde lettet op. De beholder ikke bare tilskuddet til deres førskoler, men også statstilskuddet.

Holstebro: Efter flere måneder i uvished om fremtidens økonomi kan friskolerne i Holstebro Kommune drage et lettelsens suk. Først droppede kommunalpolitikerne et forslag om helt at fjerne tilskuddet til friskolernes førskoler, og mandag aften opgav regeringen sin plan om at spare 300 millioner kroner på tilskuddet til friskolerne.

- Der røg da nogle positive sms'er frem og tilbage i aftes. Vi er rigtig glade for, at det ikke blev til noget. Det havde vi nu heller ikke regnet med, for det har hele tiden set ud til, at Socialdemokraterne ikke kunne skaffe flertal for det, men vi har da regnet på begge scenarier, siger formanden for bestyrelsen for Holstebro Friskole, Lars Hagsten.

Hvad betyder det for jer?

- Det betyder, at vi kan fortsætte, som vi har gjort indtil nu. I modsat fald skulle vi have været ud at finde besparelser, idet overskuddet er mindre end det beløb, regeringen ville fjerne, siger bestyrelsesformanden for Holstebro Friskole, der opererer med et budget på 12-13 millioner og stod til at miste 400.000 kroner.

Annonce

Fik aldrig at vide, om skolen var købt eller solgt

Også på Ejsing Friskole mødte personalet ekstra glade ind her til morgen.

- Vi er lettede, for det ulyksalige var jo, at vi aldrig fik at vide, hvad der lå i Socialdemokraternes løfter om at holde hånden over nogle friskoler. Hvad lå der i afstandskriteriet og sociale forhold? For vores vedkommende betød det, at vi mistede 250.000 kroner. Det er jo ikke noget, vi render og griner ad, til gengæld smiler vi nu og er dybt taknemmelige, siger Anders Langskov, mangeårig bogholder på Ejsing Friskole.

I det hele taget ønsker friskolerne ikke en retorik om "dem og os" - friskolerne kontra folkeskolen.

- Jeg har jo også et ønske om, at folkeskolen er så stærk og god som muligt, fordi folkeskolen er den helt dominerende grundskole i vores samfund, og jeg har svært ved at forstå, hvorfor det hele tiden skal stilles op som et enten eller. Jeg mener, det er godt at have den diversitet, så vi kan tilbyde muligheder til de forskellige præferencer, siger Lars Hagsted, formand fra Holstebro Friskoles bestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Lemvig

HF vil bruge festsal til undervisning

Annonce