Annonce
Holstebro

Frivillige i aktion: Redder vilde orkideer med tamme heste

15 frivillige rykkede torsdag ud med heste og vogn for at fjerne pil og græs fra våd eng - og dermed give plads til fredede orkideer. Foto: Tina Pedersen/Naturstyrelsen
15 frivillige rykkede torsdag ud med heste og vogn for at fjerne pil og græs fra våd eng - og dermed give plads til fredede orkideer.
Annonce

HUSBY: Torsdag rykkede en flok frivillige ud på en eng i kanten af Husby Klitplantage for at køre afklippet hø og pil væk fra engen - og det foregik med hest og vogn. Det var bestemt ikke, fordi de medvirkede i en film  - men for at rede de fredede orkideer, som vokser på engen.

- Her vokser tre arter af orkideer og bestanden kan svinge noget. I år har der ikke været så mange orkideer som tidligere, da engen er ved at vokse til i pil og høje græsser, fortæller Merete Krøjgård, som er én af de frivillige.

Naturstyrelsen Vestjylland, der er ansvarlig for at forvalte engen, har i flere år ikke kunne køre på den våde eng.

- Engen er desuden så lille, at det er svær at finde folk med husdyr, som er interesseret i at afgræsse engen, siger biolog ved Naturstyrelsen Tina Pedersen.

- Derfor er det heldigt at vi har fået fat i de dygtige hestefolk, der med hestene kan høste en eng, som man gjorde i gamle dage. Hestene og vognene er lette og kan derfor køre på den våde eng uden at lave spor, eller køre fast i den fine vegetation, fortsætter Tina Pedersen, som er begejstret for, at lokale vil bruge deres fritid på at hjælpe med at pleje orkideengen.

De var 15 frivillige, og mange i Husby værdsætter den smukke natur og vil gerne hjælpe med at passe på den.

- Men det er ikke kun for at pleje sjældne orkideer, at folk er mødt op i dag. Vi har et forpligtende frivilligt fællesskab her i Husby. Det betyder, at når der spørges om hjælp, så tropper folk op, siger Bjørn Albinus, som er en anden frivillig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce