Annonce
Erhverv

Frustrerende situation for unge restaurant-ejere

Sofie Mollerup og Jesper Klitgaard valgte fra begyndelsen at give restauranten og ikke bowlingcentret første prioritet, og den strategi har givet dem en god start. Lige nu er situationen dog ganske frustrerende. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Sofie Mollerup og Jesper Klitgaard overtog det fulde ejerskab af Restaurant Isværket den 1. marts. De længes efter at genåbne deres restaurant, som de har fået en flot start med. Lige nu savner de afklaring.

Lemvig: Sofie Mollerup og Jesper Klitgaard blev medejere af Restaurant Isværket med tilhørende bowlingcenter sidste år, og den 1. marts overtog det unge par det fulde ejerskab af restauranten og bowlingcentret på havnen i Lemvig.

Kort tid efter blev hele Danmark lukket ned, og efter at have tilbudt takeaway i en kortere periode valgte Restaurant Isværket helt at lukke den 24. marts med håbet om at kunne åbne den 14. april.

De planer blev så ikke til noget.

- Vi havde satset på at kunne åbne lige efter påske, så det er en træls situation, vi befinder os i. Vi havde håbet, at 2020 skulle blive et rigtigt godt år for os, men nu er det hele meget usikkert, siger Jesper Klitgaard.

Store dele af Danmark skal stadig være lukket ned - indtil videre til den 10. maj. Desuden må der ikke være "store forsamlinger" hen over sommeren.

- Lige nu savner vi en afklaring. Vi ved ikke, hvad "store forsamlinger" konkret betyder. Betyder det f.eks., at vi ikke må holde selskaber som bryllupper og runde fødselsdage, og hvad må antallet af gæster være? Der er mange spørgsmål i øjeblikket, siger Jesper Klitgaard.

Sofie Mollerup og Jesper Klitgaard har fået en flot start med restauranten. De lagde fra begyndelsen den strategi, at stedet først og fremmest skulle være kendt for restauranten og ikke for bowlingcentret. En strategi, der ser ud til at have båret frugt.

- Både januar og februar var gode for os, og i februar havde vi omsætningsrekord i forhold til februar de andre år, siger Jesper Klitgaard.

Annonce

Vi havde håbet, at 2020 skulle blive et rigtigt godt år for os, men nu er det hele meget usikkert.

Jesper Klitgaard, indehaver af Restaurant Isværket

Hjælpepakker

De havde også nogle gode dage i marts, og perioden med takeaway var også fin. Men det kunne dog ikke betale sig i længden.

- Lemvigerne var gode til at bakke os op med takeaway, men det var svært at få en ordentlig økonomi i det, og efter at vi havde rådført os med vores revisor, besluttede vi at lukke helt og samtidig gøre brug af hjælpepakkerne fra staten. Samtidig har vi også lidt på kistebunden efter en god start på året, og det må vi tære på nu, siger Jesper Klitgaard.

De to fastansatte medarbejdere er sendt hjem med lønkompensation, og så er der hjælp fra staten til de faste udgifter som husleje.

Jesper Klitgaard håber, at restauranten snart kan åbne igen.

- Vi har jo en ganske stor restaurant, og vi vil ikke have problemer med, at vores gæster kan holde afstandskravet. Desuden er vejret efterhånden også så godt, at gæsterne kan sidde ude på vores terrasse. Nu må vi se, hvornår der bliver lempet på restriktionerne, siger Jesper Klitgaard, der håber på fortsat god opbakning fra lemvigerne, når Restaurant Isværket genåbner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce