Annonce
Lemvig

Fyret forstander for retten: Snød han efterskole for 150.000 kroner?

En tidligere forstander for Kongensgård Efterskole er tiltalt for blandt andet bedrageri. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Anklageren går efter, at tidligere efterskoleforstander skal idømmes fængsel for bedrageri, mandatsvig og dokumentfalsk

Nørre Nissum / Holstebro: To gange bedrageri, to gange mandatsvig, et underslæb og et dokumentfalsk.

Det er anklagepunkterne mod en nu 49-årig tidligere forstander for Kongensgaard Efterskole, som avisen har fået aktindsigt i. Forstanderen blev for to år siden fyret, da en revisor kontaktede skolens bestyrelse med en mistanke om, at der var økonomiske uregelmæssigheder.

Ifølge anklageskriftet har den fyrede efterskoleforstander unddraget efterskolen for omkring 150.000 kroner ved de i alt seks anklagepunkter. Og ifølge anklageskriftet er tiltalerne så alvorlige, at den 49-årige skal idømmes en fængelsstraf.

Annonce

Blandt de alvorligste anklagepunkter er to tilfælde af bedrageri. Her mener anklageren, at den tiltalte "med forsæt til uberettiget vinding" havde fået skolens sekretær til at udbetale i alt knapt 95.000 kroner for overarbejde og timeregulering, som han ikke var berettiget til.

Det mente den tiltalte ikke, da han i marts 2019 kommenterede fyringen i avisen.

- Når jeg har haft overarbejde i form af undervisningstimer, når jeg skulle træde til som vikar og andet, og det gav mig ekstra arbejdstid, så skulle jeg også have løn for det. Men det mente bestyrelsen så ikke. Den mente, at det var indeholdt i lederarbejdet, sagde den tiltalte til avisen efter fyringen og tilføjede, at han havde afregnet løn på samme måde i tidligere job.

Tilliden var brudt

Den tidligere formand for efterskolen, Arne Bjerrum, ønsker ikke at udtale sig inden retssagen, men han henviser til avisens artikel i forbindelse med fyringen.

Dengang sagde han, at det havde været nødvendigt at afskedige forstanderen, da tilliden mellem parterne var blevet brudt.

Ud over de to punkter om bedrageri mener anklageren også, at den tiltalte har lavet mandatsvig. Det skulle være sket ved i det ene tilfælde, at efterskolen har betalt den tiltaltes telefoni, internet samt tv for i alt knapt 31.000 kroner samt at han havde indkøbt to Apple MacbookAir-computere for 11.000 kroner.

Desuden er den 49-årige tiltalt for dokumentfalsk ved at have benyttet en falsk faktura til at få udbetalt knapt 10.000 kroner, lige som anklageskriftet også indeholder et punkt om underslæb. Her er manden tiltalt for at have modtaget og brugt 6000 kroner, som skolen ellers havde fået for at leje sine lokaler ud.

Sagen er berammet ved Retten i Holstebro mandag 12. april. Den skulle oprindeligt have været for retten allerede i januar, men dengang blev sagen udsat på grund af corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce