Annonce
Holstebro

Fyret og dømt for blufærdighedskrænkelser: Filmede kvinder mens de prøvede tøj

Arkivfoto: Morten Stricker.
58-årig kunne ikke forklare, hvorfor han havde sat et kamera op i tøjrum, når kvindelige kolleger skulle prøve nyt arbejdstøj på jernstøberi.
Annonce

Holstebro: En 58-årig mand er mandag blevet dømt for gentagne tilfælde af blufærdighedskrænkelse og ulovlig fotografering.

Gennem flere år filmede han i smug med et kamera, som han havde indkøbt til lejligheden, kvinder, mens de prøvede arbejdstøj i et aflåst rum på Birns Jernstøberi, hvor han arbejde.

Den 58-årige havde selv ansvaret for rummet med arbejdstøj, og han vidste derfor, hvornår kvinderne ville være der.

I alt er 18 kvinder blevet filmet:

- Det er ekstremt krænkende. Kvinderne er blevet filmet på deres arbejdsplads og er blevet filmet, uden de vidste det på et sted, hvor de troede, at de var alene, lød det fra anklager Line Amby Pedersen.

Ingen af kvinderne var nøgne, men de gik blandt andet rundt i undertøj, mens de blev filmet i smug af deres kollega.

Hun mente, at straffen burde lyde på 60 dages ubetinget fængsel til den 58-årige. Retten fandt dog, at forholdet skulle straffes med 30 dages fængsel, der blev gjort betinget.

Forholdene er fundet sted i en periode mellem 2013 og 2016, men er først blevet opdaget og anmeldt i juni 2020.

I alt er 18 forskellige kvinder blevet filmet i smug, men da det ene forhold er forældet, så er den 58-årige kun dømt for at have filmet 17 kvinder.

I retten kunne den 58-årige ikke forklare, hvorfor han havde sat et kamera op i tøjrummet, som han havde nøglen til, når kvinderne skulle klæde om. Han fortalte dog, at det blandt andet havde haft den konsekvens, at han havde mistet jobbet.

Sagen blev opdaget ved en tilfældighed - da en person opdagede filmene på en ekstern harddisk, der var tilkoblet den 58-åriges tv - og anmeldte forholdet til politiet.

Den 58-årige valgte at modtage dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Annonce