Annonce
Navne

Fyrtårnet slukkede den islandske vulkan

Med sine 205 centimeter ragede Lars Møller Madsen op over alle andre på håndboldbanen. Derfor kunne han også ugeneret sende skud afsted, selv når han ikke have tilløb inden sit hop. Foto: Stringer/Ritzau Scanpix
Lars Møller Madsen, der 30. maj fylder 40 år, blev helt i en VM-kvartfinale i 2007. Ekshåndboldspilleren er i dag massør, køleteknikker og elektriker i Sverige.

40: - Lars Møller Madsen, Jesper Jensen. Der er seks sekunder igen, så skal der krydses op. Det bliver Lars Møller, det bliver Lars Møller. Jaaaaa. Danmark er i semifinalen. Vi gør det, vi har slukket den islandske vulkan. Sådanmark. Fuldstændig vanvittigt.

Entusiasmen hos kommentatoren på TV2 afslørede, at bagspilleren Lars Møller Madsen havde lavet et mere end almindeligt håndboldmål. Den ikoniske og flittigt genudsendte afslutning på VM-kvartfinalen 30. januar 2007 mod Island er formentlig også det, som Lars Møller Madsen, der søndag 30. maj fylder 40 år, huskes bedst for.

I sidste sekund af den forlængede spilletid steg han til vejrs og scorede, så de danske håndboldfans kunne bryde ud i vild jubel i Hamburg.

Annonce

- Det er uden tvivl en episode, som rangerer højt i min karriere, og jeg tror også, det er den, folk husker bedst. Sammen med EM-guldet året efter blev det da en af de ting, der gjorde, at jeg fik mere opmærksomhed, når jeg gik på gaden, siger Lars Møller Madsen.

Efter den dramatiske kvartfinale tabte Danmark i semifinalen og kørte siden hjem over grænsen med bronzemedaljer. I netop bronzekampen brækkede kvartfinalehelten sin fod.

- Det var en kedelig afslutning på en vild slutrunde. Jeg kunne ikke spille det næste halve år, husker Lars Møller Madsen.


Jeg var mest med til at bære vandflaskerne i den turnering, for jeg fik ikke meget spilletid. Jeg føler mig som en del af guldholdet, men ikke som en vigtig del.


Året efter var han tilbage, da håndboldherrerne efter flere års tilløb endelig gik hele vejen ved et mesterskab og vandt EM-guld i Norge. Her var den 205 centimeter høje bagspiller med skostørrelse 52 primært reserve.

- Jeg var mest med til at bære vandflaskerne i den turnering, for jeg fik ikke meget spilletid. Jeg føler mig som en del af guldholdet, men ikke som en vigtig del, siger Lars Møller Madsen.

I mange år spillede han for Skjern, før han i 2010 rykkede videre til Polen og siden til svensk håndbold, før han i 2018 indstillede karrieren. I dag bor han fortsat i skånske Kristianstad med sin svenske forlovede og deres børn. Han bruger stadig hænderne til at forsørge familien.

- Jeg er uddannet massør, så jeg masserer lidt. Og så er jeg uddannet køleteknikker og elektriker, så jeg arbejder med lidt forskellige ting, siger han.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Politiet på besøg med fotovogn: Uddelte to klip og 16 bøder  på Strandvejen

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Eftersøgningen efter Oline fortsætter nu med helikopter

Lemvig For abonnenter

Elever viftede med flagene da de sagde farvel til skoleleder

Lemvig

To varmeværker fik opbakning til fusionsplanen: Nu går vi videre

Erhverv

Restaurant dropper bowlingcenter: Vi vil koncentrere os om det, vi er gode til

Debat For abonnenter

Regions-flertal smækkede døren: Informationsmøder ingen erstatning for at udelukke ildsjælene

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Bryllup i lufthavnen

Holstebro

Barn på halvandet år havde 19 huller - hvor godt børster du dit barns mælketænder?

Vestjylland

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Danmark

Ny dille på stranden giver livredderne sved på panden: - Det tager kun tyve sekunder at drukne

Navne

Lemvig-præst rykker til Aarhus Domkirke

Lemvig For abonnenter

Han har været med, siden gymnasiet blev bygget: Stopper efter 40 år - og det skal nok blive godt

Lemvig

Stor interesse for genbrugsmarked i Lemvig - også selv om du skal bestille plads

Annonce