Lemvig

Fyrtårnsost på verdens største messe

Thiese mejeri har store forhåbninger til deres Fyrtårnsost, der laves af mælk fra økologiske malkekøer på Lemvig-egnen. Pressefoto

Bovbjerg: Thise Mejeris "Fyrtårnsost" bliver én af mejeriets store satsninger, når den i næste uge går på jagt efter nye eksportaftaler på verdens største øko-messe, BioFach, i Nürnberg i Tyskland.

I alt deltager 32 danske øko-virksomheder i det danske eksportfremstød, der er arrangeret af Økologisk Landsforening og Bio Aus Dänemark.

Den danske økologi-eksport er næsten fordoblet på fire år, og det vil de danske virksomheder forsøger at udnytte på messen, der besøges af mere end 50.000 fagfolk.

Thise Mejeri eksporterer i dag cirka 30 procent af deres varer til navnlig Tyskland, Sverige og Holland. Salgs- og marketingsdirektør Peder G. Jessen ser blandet andet frem til at præsentere to nye oste for det store udland.

- Råvarerne til vores Fyrtårnsost stammer fra få, udvalgte landmænd nær Bovbjerg Fyr, og osten lagrer 50 uger i den meget saltholdige luft derude. Den historie og den kvalitet, de elementer genererer, rammer fint ind i en trend i ostemarkedet, hvor sted og oprindelse er i fokus. Og allervigtigst er den smag, Fyrtårnsosten får af at lagre derude ved klinten. Det samme gælder vores nye blåskimmelost Blå Grupé, der har fuldstændigt perfekte lagringsforhold i en grube med 98 procents luftfugtighed og 10,5 graders varme året rundt, forklarer Peder G. Jessen, som har et mål om at få fem nye, gode kunder i udlandet under messen.

Også Martin Daasbjerg fra Dansk And ved Vinderup deltager i messen i håb om at øge eksporten, og det samme gør Jakobsens Honey fra Aulum.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Lemvig

Stuvende fyldt til markedet

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Sport

Klinkby byder endnu engang på fodbold i mudderet

Lemvig

Der bliver international stemning på Bredgade

Lemvig

Politiet efterlyser vidner: Bilist havnede i bækken

Annonce