Annonce
TTH Herrer

Fysikken skal kunne holde til forårets mange kampe

Jonathan Würtz er på vej tilbage efter sin skulderskade, mens ellers er det mere eller mindre to komplette trupper i TTH Holstebro og Lemvig-Thyborøn Håndbold, der er klar til at genoptage ligaen i næste uge. Foto: Morten Stricker
Januar har stået i den fysiske trænings navn for TTH Holstebros herrer, der står foran et forår med mange kampe og deltagelse i tre turneringer. Også i Lemvig-Thyborøn har der været fokus på at ressourcerne skal række til en stribe vigtige kampe i de kommende måneder.

Holstebro: Nogle gange må man igennem det sure, før man kommer til det søde. Og sådan kan januar-træningen også ofte føles for de ligaspillere, der går og venter på, at sæsonen bliver genoptaget.

Ikke mindst fordi den hårde fysiske træning plejer at fylde en del for de spillere, der ikke har været dygtige eller heldige nok til at blive udtaget til EM-slutrunden for deres respektive landshold. Sådan har billedet også i høj grad tegnet sig hos TTH Holstebro, hvor det vigtigste har været at få fysikken på plads til resten af sæsonen.

- Nogle spillere har skulle pleje nogle små skader og lidt overbelastning, som de har fået lidt ro til, men ellers har det handlet om at komme i god fysisk form. Vi har jo prøvet før, at skulle balancere med både slutspil, europæiske kampe og pokalturnering, så vi ved, hvor meget der skal til, og det har vi prøvet at komme lidt på forkant med ved i hvert fald at have fysikken på plads til at kunne stå imod, fortæller cheftræner Patrick Westerholm.

Annonce

Hvis jeg kigger ind i de sidste ni runder, så ser jeg, at vi kan tage en 6-7 point, og da jeg tror, der ligger flere point for både os og Nordsjælland, så kan vi ikke kun fokusere på den ene kamp.

Anders Thomsen, cheftræner i Lemvig-Thyborøn Håndbold, om kampen på udebane mod Nordsjælland.

Ligeglad med resultaterne

I det hele taget har trænerstaben haft brillerne med det lange udsyn på i januar, hvilket også har præget holdets to hidtidige træningskampe mod Lemvig-Thyborøn Håndbold og Mors-Thy Håndbold. Således har det ikke handlet om at vinde i de to kampe.

- Træningskampene har handlet om at få vores folk i gang igen, og så har der været nogle specifikke ting, vi har brugt tid på at arbejde med. Det bliver først i vores sidste træningskamp mod GOG, hvor vi stiller holdet ind mod den første ligakamp mod Kolding og begynder at spille for at vinde, forklarer Westerholm.

Derudover har man kigget lidt på, hvordan man skal stå defensivt mod hold, der praktiserer 7-mod-6 spil, ligesom holdet har haft nogle ting i angrebsspillet, hvor der har været plads til at finde forbedringer.

Umiddelbart føler cheftræneren dog, at det ser lovende ud før et par måneder med 2-3 kampe hver uge, når der både skal hentes sejre i ligaen, EHF Cuppens gruppespil og i pokalturneringen Final 4.

- Vi ser lidt bredere ud i år, og det håber, jeg betyder, at vi kan fordele trykket på flere spillere og dermed komme bedre igennem det hårde kampprogram. Og så håber jeg, at vi også får Jonathan Würtz tilbage omkring marts, men da han ikke er begyndt at kaste endnu, er det lidt for tidligt at sige præcis, hvornår han er helt klar, forklarer Patrick Westerholm.

Syv point i ni kampe

Lemvig-Thyborøn Håndbold har ikke haft udsigt til helt så mange kampe som TTH, men også her har det handlet om gøre holdet klar til anden halvdel af sæsonen.

- Vi har lavet en slags tre-trins-raket, hvor vi slappede lidt af og fik ladet batterierne op over jul og nytår, derefter fulgte 14 dage med fokus på den fysiske træning og til sidst 14 dage, hvor vi har fået håndbolden med igen, fortæller Anders Thomsen.

Første kamp, på udebane mod bundproppen Nordsjælland, bliver af mange udråbt som en nøglekamp. Det er det potentielt også, men den har alligevel ikke fyldt hverken mere eller mindre af den grund.

I LTH-lejren handler det nemlig om, samlet set at få det bedst mulige udbytte af forårets kampe og derigennem overleve i ligaen.

- For os er det en ud af de sidste ni kampe, og de er allesammen vigtige. Hvis jeg kigger ind i de sidste ni runder, så ser jeg, at vi kan tage en 6-7 point, og da jeg tror, der ligger flere point for både os og Nordsjælland, så kan vi ikke kun fokusere på den ene kamp, forklarer Anders Thomsen.

I træningskampene har han måtte undvære Pelle Schilling, Ronnie Nicolaisen og Christian Holm, der alle har siddet over med mindre skader.

- Men de er klar til at spille. Det er bare rettidig omhu, siger Anders Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig står for største fremgang

112

Gnist antændte storbrand

Navne

Så fik konsulen sit skilt

Lemvig

Det er bare blevet godt

Annonce