Annonce
Erhverv

Fysioterapeuter vækster - sundhed er blevet en god forretning

Kristian Simonsen (tv) bliver partner sammen med blandt andet Erik Risum (th), når Thyholm Fysioterapi udvider med opkøb af en klinik i nabokommunen. Foto: Thomas Maxe
Vi lever længere, og vi gider ikke have ondt. Det giver vækstmuligheder for Thyholm Fysioterapi, som udvider forretningen.
Annonce

HVIDBJERG: For 15-20 år siden var sundhedsvæsenet præget af stram regulering. Behandlerne måtte kun i meget beskedent omfang gøre opmærksom på sig selv, og ellers måtte de pænt vente på, at en læge skrev en henvisning, og så kom patienterne ellers for at bestille en tid.

I dag har læger, tandlæger, fysio- og ergoterapeuter flotte hjemmesider, aktive Facebooksider, og der bliver flittigt annonceret med tilbud til både individuelle patienter og virksomheder om forebyggende træning, rådgivning og afhjælpende behandling, hvis kroppen svigter - ofte med ingen eller kort ventetid, så man sparer kostbare sygedage.

Det langt friere marked for sundhedsydelser har åbnet nye muligheder, også for Thyholm Fysioterapi, som er på nippet til at overtage en klinik i nabokommunen Thisted. Nu skal markedsandelen udvides.

- Der er en ændret holdning til sundhedsydelser. Klinikkerne er også mere professionelt drevet i dag, og vi udvider med flere redskaber i ”værktøjskassen”. I dag går vi også ind og aflaster lægeklinikker, hvor vi kan hjælpe med at undersøge patienter, der kommer med smerter i bevægeapparatet, for eksempel en patient, der har fået ondt i ryggen efter at have udført havearbejde i weekenden, fortæller fysioterapeut og medindehaver af Thyholm Fysioterapi Erik Risum.

Patienterne har også høje forventninger til sundhedsydelserne, supplerer hans kollega og medindehaver Lærke Fiskbæk:

- Man finder sig ikke i have ondt i dag. Og man vil gerne være ”fit for fight” – og man er parat til at betale for det. Folk sender jo også bilen til service, så det er blevet naturligt, at man også giver kroppen et ”serviceeftersyn”, lyder hendes karakteristik af en typisk patient anno 2019.

Thyholm Fysioterapi

Thyholm Fysioterapi beskæftiger fire fysioterapeuter, som dels behandler patienter med og uden lægehenvisning, dels udfører konsulentopgaver for virksomheder og institutioner. Derudover har klinikken stigende omsætning af hjælpemidler, for eksempel knæskinner, via netbutikken www.fysioshoppen.dk.

Klinikken blev etableret i 2012 og har siden 2015 boet i kulturhuset/idrætshallen ”Midtpunktet” i Hvidbjerg i den nordlige ende af Struer Kommune.

Thyholm Fysioterapi har mulighed for at træne sammen med patienter i Midtpunktets fitnesscenter. Dermed slipper klinikken for at investere i dyre maskiner, og samtidig skaber det aktivitet i centret i dagtimerne.

De ansatte på klinikken får snart flere kolleger. Indehaverne Erik Risum og Lærke Fiskbæk er ved at overtage en klinik i nabokommunen. De har inviteret fysioterapeut Kristian Simonsen med som parthaver i den nye klinik som led i vækststrategien.

Læs mere om klinikken på www.thyholmfysioterapi.dk.

Annonce

Sælger skinner online

Thyholm Fysioterapi får udvidet både markedsandele, staben og ejerkredsen, når man i nær fremtid afslutter overtagelsen af en anden klinik. Fysioterapeut Kristian Simonsen træder ind som partner og medejer. Han er samtidig en af de drivende kræfter i klinikkens webshop.

- Vi har set stigende efterspørgsel på hjælpemidler, der både kan forebygge skader og forhindre, at en skade eller funktionel lidelse bliver værre. Det gælder især knæskinner, som efterhånden er blevet almindeligt i ekstremsport – for eksempel motocross – og bliver brugt af mange forebyggende, når de skal på skiferie og vil undgå, at en gammel fodbold- eller håndboldskade ødelægger skiferien. Men vi ser faktisk også, at patienter med artrose (populært kaldet slidgigt, red.) bruge skinner til at aflaste de ramte led, forklarer Kristian Simonsen.

De avancerede knæskinner koster fra omkring 6000 kroner og op til over 10.000 kroner. Det har klinikken fundet en smart løsning på.

- Vi lejer dem ud, så man kan få den med på skiferie for cirka 700 kroner for en uge. Det er også en god måde at prøve skinnen, så vi tilbyder en form for ”leje med forkøbsret”, hvor vi refunderer lejebeløbet, hvis man efterfølgende køber skinnen. Og det er der flere og flere, som gør, fortæller Kristian Simonsen.

Annonce

Til fys i arbejdstiden

Det er fortsat de lægehenviste patienter, som fylder mest i hverdagen for fysioterapeuterne. Men der er potentiale for at løse flere konsulentopgaver for virksomheder. Det er thyholmerne også godt i gang med, fortæller Erik Risum.

- Hver onsdag har vi konsultation hos Udbetaling Danmark i Holstebro. Det er en god service for deres medarbejdere, men det er faktisk også en god investering for arbejdspladsen. Uden vores aftale, så ville en konsultation hos fysioterapeut kræve, at medarbejderen brugte tid på at ringe til sin læge om morgenen. Så vil lægen sandsynligvis selv se patienten først – i arbejdstiden – og først da kan man blive henvist, forklarer Erik Risum og fortsætter:

- Det er tidskrævende, og mange ville nok komme til at gå for længe med smerter, og så kan det koste en langvarig sygemelding. Det er en god investering at give råd og vejledning om indretning af arbejdspladsen, tips om træning og øvelser og måske let behandling, så man kan tage det i opløbet.

Annonce

Potentiale for mere vækst

Men hvor skal det ende med Thyholm Fysioterapi?

Skal klinikken opkøbe konkurrenter i hele regionen? Nå-ja, det spørgsmål var nok mest ment i spøg, og Erik Risum griner da også.

- Vi er glade for at kunne indfri vores ønske om en større markedsandel. Det giver også nye muligheder for at udvikle os. De nye kolleger, vi får, har nogle gode kompetencer, som vi vil kunne drage nytte af – og omvendt. Der ligger ikke noget klart defineret slutmål for udvikling af forretningen. Det vigtigste er, at det fungerer, at vi har overskud – både økonomisk og mentalt – og at vi er glade for at gå på arbejde, siger Erik Risum.

Og så er det måske værd at bemærke, at han faktisk ikke svarede ”nej” til spørgsmålet på, om Thyholm-klinikken vil købe flere konkurrenter op. Men nu er det jo heller ingen skam at være en ambitiøs forretningsmand – heller ikke på sundhedsområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce