Annonce
Holstebro

Gå ud og gå en tur i små gå-fællesskaber

Der er stor efterspørgsel på gå-ture hos ældre borgere, lyder erfaringerne i Holstebro Kommune. Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Kultur & Frivillighuset, Holstebro Kommune og Bevæg dig for Livet - Løb & gang har indgået et partnerskab om at tilbyde små gå-fællesskaber til mennesker, der på grund af nedsættelsen af funktionsnedsættelse er blevet fysisk inaktive.

Holstebro: - Særligt når helbredet svigter, oplever rigtigt mange mennesker, at de ikke længere kan deltage i de samme aktiviteter eller motionstilbud, som de plejer, fortæller Anne Lise Holst Jensen, der er leder i Kultur & Frivillighuset i Holstebro.

- Vi ved jo godt, at det er svært at komme afsted, hvis der ikke er nogen at følges med. Derfor tilbyder vi nu små gå-fællesskaber i lokalområderne, tilføjer hun i en pressemeddelelse fra Holstebro Kommune.

Det kan både være korte ture på en til to kilometer eller længere ture, hvis deltagerne har mod på det. Turene arrangeres af en til to gå-værter, der instrueres i skabe en corona-sikker gåtur, som overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Projektet tilbyder også en gå-ven, der henter ved døren.

Annonce

Går mod lysere tider

I en tid med nedlukning og isolation er det særligt vigtigt, at alle får mulighed for at komme ud i naturen, få frisk luft og en uformel snak. Det giver godt humør og er med til at bryde ensomheden, lyder filosofien.

- Vi har de seneste fire år samarbejdet med Holstebro Kommunes hjemmepleje om at bekæmpe ensomhed, og allerede fra starten var der en utroligt stor efterspørgsel på gåture. Så derfor greb vi straks chancen for at indgå partnerskabet med Bevæg dig for livet - Løb & Gang, forklarer Anne Lise Holst Jensen.

Majbritt Mølholm Ravn, der er driftskonsulent i kommunens social- og sundhedsafdeling, er helt enig:

- Mange ældre borgere ønsker samvær med andre, og en gå-ven vil for nogle være et godt alternativt til de traditionelle besøgsvenner, som der til tider kan være lange ventelister til. En gåtur er godt for både krop og sind. For de borgere der grundet Covid-19 ikke er kommet ud i meget lang tid, vil dette tilbud helt sikkert være kærkomment.

Ven eller vært? - kontakt Kultur & Frivillighuset

Kultur & Frivillighuset har cirka 125 medlemsforeninger, som det forventer et tæt samarbejde med, så der kan arrangeres så mange gå-fællesskaber som muligt.

Det er også et vigtigt fokuspunkt, at gå-fællesskaberne etableres i lokalområderne over hele Holstebro Kommune, så alle borgere får mulighed for at deltage, uanset hvor de bor.

Kultur & Frivillighusets projektmedarbejder Mona Nørgaard står for rekruttering af frivillige gå-værter og gå-venner samt koordinerer projektet, som løber i hele 2021.

Bag ved projektet står Holstebro Kommune, Kultur & Frivillighuset og Bevæg dig for Livet - Løb & gang. Projektet er en del af Bevæg dig for livet - visionsaftalen mellem Holstebro Kommune og idrætsorganisationer DIF og DGI. Her er et af målene at få 5000 flere aktive voksne i kommunen inden 2023.

Også medborgerskabskoordinator i socialafdelingen, Ann Kathrine Kvisgaard Fihl, kan genkende behovet:

- På socialområdet ser vi frem til den positive forskel, gå-fællesskabet kan gøre i sårbare menneskers liv. Det at komme ud og gå sammen med en anden, få en snak og komme hjemmefra, vil betyde meget for dem, der får glæde af projektet, siger hun blandt andet.


Hvor simpelt det end kan lyde, så rummer det at gå en tur rigtigt mange gevinster - fra fysisk sundhed til mental trivsel.

Lene Dybdal (S), formand for kultur- og fritidsudvalget


Lene Dybdal (S), der er formand for kultur- og fritidsudvalget, hilser det nye partnerskab velkommen:

- Vi har ret ambitiøse mål som visionskommune i "Bevæg dig for livet", og dette projekt er et godt eksempel på, at vi får flere med ved at løfte i flok på tværs af forvaltninger og frivillige i foreningerne. Hvor simpelt det end kan lyde, så rummer det at gå en tur rigtigt mange gevinster - fra fysisk sundhed til mental trivsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Minut for minut: Ja da! Lemvig tager flot sejr i Skanderborg og øger afstanden til sidstepladsen

Sport For abonnenter

Karakterer: Hold nu op, der er mange topkarakterer efter sådan en sejr

Annonce