Annonce
Kultur

Gådefulde og gysende dage på Hjerl Hede

Når mørket falder på, kan man møde mystise væsener på Hjerl Hede, blandt andet elverpigerne. PR-foto
Hjælp Birgitte, der er anklaget for hekseri, og mød elverpiger, nisser og andre mystiske skikkelser på Hjerl Hede i efterårsferien.

Vinderup: I efterårsferien åbner Frilandsmuseet Hjerl Hede op igen for en kort bemærkning, og her er det historier om overtro, trolddom og hekseri, der står på programmet.

Man kan tage med på en gådefuld oplevelse i museet om dagen, hvor Dansk Talent Akademis elever levendegør historien om den stakkels Birgitte, der er mistænkt for at være heks. Her skal man via syv poster prøve at hjælpe Birgitte. Derudover kan man også møde folk og væsener i husene, men om det er overnaturlige væsener, eller almindelige arbejdende er ikke til at vide.

Museet byder også på masser af andre aktiviteter, man kan for eksempel besøge udklædningshuset i Visitorcenteret, blive malet ansigtet og tage en selfie. I samme hus findes også tegne- maleværksted, hvor den flotteste tegning præmieres med en gave.

Der er åbent 12.-20. oktober, og der er gratis adgang for børn.

Annonce
Lygteførerne tager deltagerne med ud i mørket og fortæller myter og sagn fra området. PR-foto

Skumringstimen

Hver aften 15., 16. og 17. oktober er der aftenåbent. Her kan man møde nisser, trolde, elve og andre mystiske skikkelser på heden. Turen er lavet, så man sammen med en lygtefører går rundt i skoven og blandt husene, når mørket falder på. Han guider deltagerne og fortæller om den overtro, han kender - og måske kan man ved selvsyn opleve, at overtroen er mere end blot tro.

Turen varer cirka 40 minutter, og der er entre for både børn og voksne. Lommelygter er ikke tilladt. Skumringsturene kræver - på grund af begrænset antal pladser - tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce