Annonce
Lemvig

Gårdbrand slukket efter et døgn

To brandfolk forsøgte i løbet af tirsdagen at rode så meget op i det sidste halm, at det ville brænde ud. Men opgaven viste sig hurtigt at være stor. Foto: Benny Gade
Mellem to og 20 brandfolk var konstant på arbejde i et døgn, inden branden kunne erklæres slukket

Lomborg: Det tog et helt døgn, inden Nordvestjyllands brandvæsen tirsdag aften kunne erklære en storbrand i Lomborg slukket.

Mandag aften opstod der brand i et udhus på en gård på Kresten Bertelsensvej, der blandt andet rummede maskiner samt 500-600 baller hø. Op mod 20 brandfolk deltog fra starten i slukningsarbejdet, der var meget mandskabskrævende. Brandfolkene arbejdede hele natten på at kontrollere branden for forhindre, at den spredte sig til naboejendomme. Tirsdag morgen gik to brandfolk brandvagt og rodede op i halmen i et forsøg på at få det sidste halm til at brænde ud, men arbejdet viste sig alligevel at være større end forventet.

- I løbet af formiddagen besluttede vi, at vi ville slukke, hvad der var tilbage, siger indsatsleder Henrik Jensen.

Brandfolkene fik hjælp af en lastbil med kran fra Beredskabscenteret i Thisted, der gravede halmen ud af ruinerne, hvorefter brandfolkene sørgede for at efterslukke det. Omkring klokken 18 kunne de forlade gården og erklære branden slukket.

- Totalt set har det været et døgn, vi har arbejdet på slukningen. Vi har brugt mange ressourcer, men det var også en stor brand. Det vigtigste er, at hverken mennesker eller dyr kom til skade. Og der er heller ingen miljømæssige problemstillinger efterfølgende. Det er rent materiel, der gik til ved branden, siger Henrik Jensen.

Politiet har stadig ikke noget bud på, hvad der udløste branden. Derfor skal teknikere i dag eller i morgen gennemgå brandtomten i et forsøg på at lokalisere arnestedet og årsagen til branden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig står sammen om at holde afstand

Lemvig

Topper listen over grønne kommuner

Lemvig

Præst laver national påskeside

Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Annonce