Annonce
Holstebro

Gødstrup forsinket: Region har fyret totalrådgiver

Regionsrådet har nu taget konsekvensen af den seneste forsinkelse på Gødstrup byggeriet. Totalrådgiveren er sat på porten - og rådgivning og kvalitetssikring samles. Det nye sygehus ventes nu at stå færdigt til årsskiftet. Pressefoto: Søren Braad Andersen/Region Midtjylland
Regionsråd har nu taget konsekvensen af, at Gødstrup igen, igen er blevet forsinket. Sygehuset skal stå færdigt til årsskiftet - og det bliver uden totalrådgiveren CuraVita.
Annonce

GØDSTRUP: Der var store frustrationer i projektledelsen, da det for en måned siden stod klart, at første etape af Gødstrup Sygehus alligevel ikke kan afleveres 30. juni. Regionsrådet blev onsdag orienteret om situationen, efter der er foretaget et review af organisationen på byggepladsen.

Det er især totalrådgiver CuraVita, som er blevet kritiseret for den manglende fremdrift - og nu er det besluttet, at sygehuset gøres færdig uden denne rådgiver.

Det sker både for at få en mere effektiv organisation og af hensyn til økonomien i den resterende del af byggeriet.

I december 2019 lavede Region Midtjylland og CuraVita en tillægsaftale om den forlængede byggetid. Aftalen blev indgået i forventning om, at første etape kunne afsluttes 30. juni 2020. Nu forventes yderligere et halvt års forsinkelse.

Annonce

Færdig til december

Region Midtjylland og Hospitalsenheden Vest samler nu opgaverne på færre aktører, og der er indgået en aftale med ingeniørfirmaet Rambøll om rådgivning for den sidste del af byggeriet. Det betyder, at byggeledelsen samt kvalitetssikringen af de forskellige entrepriser er samlet ét sted, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Det er nu forventningen, at de sidste byggeentrepriser er afleveret med udgangen af december 2020, og at indregulering og test af tekniske anlæg kan afsluttes i februar 2021.Regionsrådet vil i efteråret 2020 få en status for den planlagte flytning og de økonomiske konsekvenser af forsinkelserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Annonce