Annonce
TTH Herrer

Gade sendte TTH i Final 4 i ungarsk inferno: Jeg er fuldstændig i chok over mig selv

Simon Gade leverede endnu en europæisk pragtpræstation til samlingen og sendte TTH videre i et ungarsk inferno. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
TTH Holstebro havde kniven for struben, et larmende ungarsk inferno i ørerne og et østrigsk dommerpar lidt imod sig, men holdt alligevel hovederne kolde og spillede i Final 4 i Kiel.
Annonce

Györ: I franske Aix lærte de i foråret Simon Gades navne at kende og efter lørdagens returkamp i EHF Cup kvartfinalerne, kender de også den unge målmand i den vestlige del af Ungarn.

Efter 43 minutter ved stillingen 21-16 til hjemmeholdet blev Simon Gade skiftet ind i buret og 17 minutter plus det løse senere kunne holdkammeraterne kaste sig om halsen på målmanden og fejre videre avancement til EHF Cuppens Final 4 i tyske Kiel. Med otte redninger på 12 forsøg blev Gade nemlig den helt store redningsmand i nederlaget på 26-23, som altså betyder, at TTH Holstebro gik videre med en samlet sejr på 52-50.

- Jeg er fuldstændig i chok over mig selv, men det er super, super fedt. Det er jo fordi, man håber på den her slags oplevelser, at man løber rundt og træner hver dag, siger Simon Gade.

Og det var ikke fordi, det var nogen nem opgave. På banen gjorde ungarske Tatabanya ondt med deres store fysik og udenfor banen leverede hjemmepublikummet i Audi Arena en infernalsk larm.

- Hold nu kæft en kulisse, det var jo helt vildt, hvordan de kunne larme. De der tudehorn, de gik og uddelte til tilskuerne inden kampen larmede helt vildt - og jo, det var en kæmpe oplevelse at spille i denne hal, konstaterer Simon Gade.

En ny stor oplevelse venter nu i Kiel i weekenden efter Store Bededag, hvor TTH for første gang siden 2013 skal prøve kræfter med EHF Cuppens Final 4. Denne gang i den berygtede Sparkassen-Arena Kiel, der har plads til hele 13.000 tilskuere.

- Det skal nok blive fedt, og så må vi se, om vi kan lave noget sjovt dernede også, siger Simon Gade.

Kampen i tal

Tatabanya - TTH Holstebro 26-23 (14-12)

EHF Cup kvartfinalen, returkamp - TTH vinder samlet med 52-50

Stillinger undervejs: 3-4, 6-5, 8-6, 10-9, 12-10, 14-12, 16-13, 19-14, 21-16, 22-19, 24-21, 26-23.

Mål, Tatabanya: Milos Vujovic 7, Demis Grigoras 7, Milos Bozovic 4, Adam Juhasz 2, Miklos Rosta 2, Adrian Sipos 1, Uros Borzas 1.

Mål, TTH: Magnus Bramming 5, Kasper Kildelund 4, Kay Smits 4, Lars Mousing 3, Viktor Östlund 3, Jonas Porup 2, Niels Lindholt 1, Jac Karlsson 1.

Udvisninger: Tatabanya 5, TTH 4.

Diskvalifikation: Adrian Sipos, Tatabanya (3x 2 minutter)

Tilskuere: 2650i Audi Arena i Györ.

Annonce

Frustrerende kamp

Også cheftræner Patrick Westerholm var imponeret af den kulisse, kvartfinalen mod Tatabanya blev spillet i.

- Fantastisk sted og virkeligt meget larm, noterer den finske træner.

Han var lykkelig og lettet over, at det endte med et nederlag på kun tre mål og dermed en billet til Final 4. Sådan så det nemlig ikke ud hele vejen.

- Det var langt hen ad vejen en frustrerende kamp, for vi kæmpede virkelig med at score. Deres keeper stod ganske enkelt fremragende, men heldigvis var vi tålmodige nok til sidst og gik ikke i panik, da vi kom bagud med seks mål, forklarer Patrick Westerholm.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce