Annonce
Struer

Gaderæsere må opgive at køre på flyveplads i år

Asfalten på landingsbanen på Lindtorp Flyveplads er i så dårlig en stand, at det er udelukket at køre lovligt gaderæs på den i år. Arkivfoto: Morten Stricker
Asfalten på landingsbanen på Lindtorp Flyveplads er i så dårlig en forfatning, at der tidligst kan blive tale om at køre ræs på den næste år
Annonce

Struer: Unge lokale gaderæsere har ikke lagt skjul på, at de har kastet deres kærlighed på Lindtorp Flyveplads som et muligt hjemsted for organiseret og lovligt gaderæs.

Signalet er da også blevet opfanget hos formanden for centerbestyrelsen i Lindtorp og formand for Holstebro-Lindtorp Faldskærmsklub (HLF) Skydive, Dorte Vilsgaard.

Men det bliver tidligst i 2021, at de første ræsere måske kan teste deres evner på landingsbanen.

- Asfalten på landingsbanen er helt enkelt for dårlig at køre på. I fjor havde vi biler på banen, der krattede sten op af asfalten, der allerede i fjor var i dårlig stand. Det gik blandt andet ud over et fly, der efterfølgende fik en af stenene op i propellen. Udgiften til at udbedre skaderne var på 235.000 kroner, siger Dorte Vilsgaard.

Annonce

En del af fællesskabet

Dermed kan drømmen om at arrangere lovligt gaderæs på flyvepladsen i år godt stilles på stand by.

Det vil koste cirka tre millioner kroner at udskifte asfalten på landingsbanen, og Struer Kommune har i år afsat den ene af millionerne til netop den opgave.

De resterende to millioner kroner arbejder Dorte Vilsgaardi HLF sammen med de fire andre luftsportsklubber i Lindtorp for at skaffe.

- Jeg er faktisk ikke i tvivl om, at gaderæserne, hvis de organiserer sig som en forening, kan inviteres ind som en del af de klubber, der benytter flyvepladsen i fællesskab. Men det er vigtigt, at man er med og forpligter sig i fællesskabet, der vedligeholder blandt andet landingsbanen og dens belægning, siger Dorte Vilsgaard.

Lindtorp Flyveplads har tidligere været vært for blandt andet scooterræs, drifting og der har været dialog med DASU som repræsenterer dragracere i Danmark.

Annonce

En mavepuster

Dorte Vilsgaard forstår godt, hvis de unge opfatter meldingen om banens tilstand som lidt af en mavepuster. De vil allerhelst bare ræse under ordnede forhold.


Jeg er ikke typen, der fortæller en behagelig løgn. Jeg har meldt klart ud til gaderæsernes talsmand Ronnie Nygaard Koldsøe, at vi gerne vil samarbejde med håbet om at de kan køre ræs. Men det bliver tidligst næste år, når eller hvis asfalten er skiftet.

Dorte Vilsgaard, formand for centerbestyrelsen, Lindtorp Flyveplads


- Det er lidt som om, at street møder virkelighed. Ved at træde ind i rækken af foreninger, er der en lang række formaliteter, som skal overholdes. I faldskærmsverdenen kender vi alt til at måtte underordne os myndigheder og sikkerhed på bekostning af den frie livsstil, vi holder af. Men vi oplever, at det er et godt bytte for at få en overordnet sikkerhed i en sport, som kan være farlig, hvis man ikke er ansvarlig. Der tror jeg ikke, vi adskiller os så meget fra gaderæserne.

- Jeg er ikke typen, der fortæller en behagelig løgn. Jeg har meldt klart ud til gaderæsernes talsmand Ronnie Nygaard Koldsøe, at vi gerne vil samarbejde med håbet om at de kan køre ræs. Men det bliver tidligst næste år, når eller hvis asfalten er skiftet, siger Dorte Vilsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Annonce