Annonce
Lemvig

Lemvig Veteranbilklub holdt jubilæum: Gamle biler trak gæster til

Der er ikke meget plads , når Henrik Riistoft Nygaard sætter sig bag rattet på sin Sunbeam Talbot fra 1953. Foto: Jesper Lundsgaard
Der blev talt om gamle dage og kigget beundrende på omkring 40 veteranbiler, da Lemvig Veteranbilklub holdt jubilæum
Annonce

Lemvig: En Citroën 2CV, en russisk jeep og en orange Mustang var nogle af de blikfang, der lørdag formiddag holdt linet op foran Hotel Nørre Vinkel.

Sammen med knapt 40 andre veteranbiler havde de taget turen til hotellets parkeringsplads. Her var de med til at markere Lemvig Veteranbilklubs 10 års jubilæum.

Mange gæster havde fundet vej til parkeringspladsen for at kigge på de gamle biler, der for nogles vedkommende gav et strejf af nostalgi, når de tænkte tilbage på de biler, de selv havde kørt i eller arbejdet med.

Tage Olesen fra Holstebro arbejdede selv som mekaniker og autoopretter inden han rundede arbejdslivet af med 38 år på B&O i Struer. Han kan selv huske flere af de biler og mindedes også den første bil, han selv købte i 1961.

- Det var en Opel fra 1936. Den gav jeg 300 kroner for, og derefter brugte jeg yderligere 300 kroner på at sætte den i stand, så den kunne komme ud at køre, fortæller han.


Det er oprindeligt min fars bil, som han købte i 1967. Den har mine forældre blandt andet kørt i på bryllupsrejse

Henrik Riistoft Nygaard, veteranbilentusiast


Han er fascineret af de biler og alt, hvad der i det hele taget har hjul på. Og det er især de ældre modeller, der trækker i ham.

Der blev kigget beundrende på de mange biler, der var linet op i forbindelse med Lemvig Veteranbilklubs jubilæum. Foto: Jesper Lundsgaard

- Det er dem, der er de mest spændende, for det er dem, man har haft forstand på. De moderne biler tør man knapt røre eller reparere på, fordi der er så meget elektronik i dem, siger han.

Annonce

Var min fars bil

Et stykke fra Tage Olesen står en Sunbeam Talbot Saloon MK 2A årgang 1953. Den har Henrik Riistoft Nygaard, der til hverdag bor i Meløse ved Hillerød, men som er opvokset i Dybe, kørt frem.

- Det er oprindeligt min fars bil, som han købte i 1967, jeg siden har arvet. Den har mine forældre blandt andet kørt i på bryllupsrejse, fortæller han om bilen, som er et arvestykke fra hans far.

Henrik Riistoft Nygaard ved ikke, hvor mange kilometer, den 67 år gamle bil har kørt. Men han ved, at den stod helt stille i omkring 12 år fra midten af 1970'erne frem til 1986, hvor hans far skilte den ad og totalrenoverede den.

I dag er den blandt andet udstyret med røde tæpper med et royalt logo i bunden af bilen. Og det er der en særlig historie om.

Lemvig Veteranbilklub havde samlet omkring 40 biler i forbindelse med fejringen af klubbens jubilæum. Foto: Jesper Lundsgaard

- Det er resterne af et gulvtæppe, der lå på Kongeskibet Dannebrog i 1980'erne, som det lykkedes min far at få fat på, fortæller Henrik Riistoft Nygaard.

I dag bliver det ikke til så mange kilometer i bilen for ham. Den skal mest luftes for at sikre, at de mekaniske dele stadig fungerer og for at holde rotation i benzinen. Henrik Riistoft Nygaard må da også erkende, at komforten i bilen ikke er den allerbedste. Der er faktisk så lidt plads mellem førersædet og pedaler, at han er nødt til at tage skoene af for at kunne få plads til at nå pedalerne.

Annonce

Historien fascinerer

Det er især fortællingerne og historierne om de gamle biler, der fascinerer ham ved de ældre køretøjer.

Der var ikke kun biler at kigge på. Også en motorcykel og en scooter i veteranklassen kunne beundres ved jubilæet. Foto: Jesper Lundsgaard

- Det spændende er, hvis de har en særlig historie. Blandt andet var den første ejer af en Sunbeam Talbot en fynsk greve. Der findes også en anden bil, hvor man stadig har de originale papirer fra den første indregistrering i 1930'erne. Dengang var den kun godkendt til at køre 45 kilometer i timen i Danmark, siger han og tilføjer, at han har en drøm, han gerne vil opleve med bilen.

- Det kunne være spændende en dag at tage den med til et træf for gamle biler i England og køre rundt derovre, mens man besøgte bed and breakfasts, siger Henrik Riistoft Nygaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce