Annonce
HB

Gaspar og Alvarez gav et sydamerikansk tvist til regntung HB-opstart

Gaspar Emilio Gutierrez (i den grønne trøje) var en af de nye spillere, som var mødt op til Holstebro Boldklubs opstart mandag aften. - Jeg har spillet noget der niveaumæssigt nok minder om Danmarksserien i Argentina, siger han. Foto: Niklas Jeppesen
Holstebro Boldklub indledte mandag aften opstarten inden den sidste halvdel af sæsonen. Truppen er stort set intakt, men der er kommet et par tilføjelser, som skiller sig ud fra mængden. Én er kommet til direkte fra Argentina, mens en anden har colombianske rødder.
Annonce

Holstebro: Gaspar Emilio Gutierrez.

Det er ikke et navn, som ligefrem smager af en regnfuld og frostkold januar-opstart i Holstebro Boldklub.

Den 27-årige argentiner har boet i Holstebro siden oktober, og det er ikke blot for at jagte en startplads hos HB's Danmarksseriehold, at han er kommet til det kolde nord.

- Jeg er kommet til Danmark sammen med min kæreste for at arbejde og forsøge at skabe en tilværelse her. Der er dårlig økonomi hjemme i Argentina, og det er et presset land. Jeg har en ven, som bor i Ringkøbing, og han har anbefalet det her område, siger Gaspar Emilio Gutierrez, som er i Europa for tredje gang for at arbejde.

Mandag aften var han en del af årets første træning, da Holstebro Boldklub havde truppen samlet efter vinterpausen. Der er cirka to måneder til holdets første kamp, og derfor skal der bygges på rent fysisk i de næste uger med træningskampe og fokus på fysikken, inden holdet i slutningen af februar tager til sydligere himmelstrøg, hvor en uges træningslejr i Tyrkiet skal være med til at finpudse spillet.

Annonce

Stærk trup

Den nytilkomne argentiner er en af tre nye spillere, som var med til opstarten. Forsvarsspilleren Emil Albrechtsen, som senest har spillet for Ringkøbing, men som har spillet ungdomsfodbold i HB, var også troppet op til opstarten. Sammen med 25-årige Kristian Alvarez Gertsen, som er kommet til klubben fra FC Djursland, udgjorde de et nyt-trekløver blandt de mange velkendte ansigter.

Det er spillere, som selv har opsøgt Holstebro Boldklub, og for cheftræner Kim Kristensen har førsteprioriteten da også været at holde sammen på den nuværende spillertrup.

- Vi har en gruppe spillere, som fungerer sindssygt godt sammen, og som har vist, at de i den grad kan spille med i toppen. Derfor har nogle af de spillere, som vi har forsøgt at hente til klubben også været på så høj en hylde, at vi godt vidste, det kunne mislykkedes, og det har det gjort. Det kan vi tillade os, når vi har så mange gode spillere, siger Kim Kristensen, som glæder sig til at se de tre spillere, som er mødt op på eget initiativ, i aktion.

Annonce

Spansk forbindelse

Det er med stor sandsynlighed første gang, at spansk har været det foretrukne sprog mellem to spillere til en HB-træning.

Kristian Alvarez Gertsens biologiske mor er fra Columbia, og for fire år siden tog han til Columbia for at finde hende. Det lykkedes, og han boede derefter et år i Columbia, hvor han fik skærpet sine spansk-kundskaber.

Det kom ham til gavn denne januardag på kunstgræsbanen ved Idrætscenter Vest, hvor han som den eneste kunne kommunikere lidt med argentinske Gutierrez på argentinerens modersmål. Han har dog ikke taget turen direkte fra Sydamerika, men derimod fra Grenaa.

- Jeg er kommet til Holstebro, fordi jeg skal læse til fysioterapeut. Jeg vil kæmpe røven ud af bukserne, og så vil jeg se, om det er nok til at komme på holdet. Det virker til at være en god klub, hvor drengene har det fedt sammen, siger Kristian Alvarez Gertsen, som er offensiv midtbanespiller.

Annonce

Flere strenge

Holstebro Boldklub indtager førstepladsen inden sidste halvdel af sæsonen med et enkelt point ned til ambitiøse Silkeborg KFUM på andenpladsen.

Holdet har til tider spillet drømmefodbold, hvor der har været fart i kombinationerne og kompromisløst forsvarsspil. Hen mod slutningen af sæsonen var der dog ved at være tegn på, at de andre hold havde vænnet sig til HB's frembrusende spillestil, og derfor vil træner Kim Kristensen bruge noget af pausen på at give holdet en dybere taktisk værktøjskasse.

- Vi har et rigtigt godt fundament, men jeg synes også, at vi skal arbejde på eksempelvis andre formationer, så vi har flere modtræk i de kampe, hvor det ikke lige flyder, siger Kim Kristensen.

Holstebro Boldklub har i opstarten træningskampe mod både Tjørring, Ringkøbing, Vejgaard og Varde, og holdet har også to træningskampe i Tyrkiet, hvor de er af sted en uge fra 22.-29. februar. Den første kamp i forårssæsonen er 15. marts, hvor Nørresundby gæster Holstebro Idrætspark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce