Annonce
Lemvig

Gavmild kunstsamler og politikere blandt de nye kandidater til Lemvig Prisen

Kunstsamler Frank Nicolajsen fra Trans er blandt de nye kandidater til Lemvig Prisen 2021. Kurt Svennevig Christensen skriver i sin indstilling, at Frank Nicolajsen er den person, der har ydet den største indsats i Lemvig Kommune i 2021 ved at donere sit livsværk til glæde for os alle. Arkivfoto: Morten Stricker
Kunstsamler Frank Nicolajsen fra Trans og Venstre-politikerne Jørgen Nørby og Henrik Thygesen er blandt kandidaterne til Lemvig Prisen 2021.

Lemvig: Læserne har været hurtige ude af startblokkene med hensyn til at foreslå kandidater til Lemvig Prisen 2021.

I går kunne vi præsentere Erna og Anders Poulsen fra Nørre Nissum som de første kandidater, og i dag bringer vi yderligere tre kandidater på banen. Og der ligger endda yderligere tre kandidater i mailboksen, der bliver præsenteret en af de kommende dage.

De tre kandidater i dag er kunstsamleren Frank Nicolajsen fra Trans og Venstre-politikerne Jørgen Nørby fra Nørre Nissum og Henrik Thygesen fra Lemvig.

Annonce

Frank Nicolajsen

Det er Kurt Svennevig Christensen fra Ferring, der har foreslået Frank Nicolajsen til prisen. Det sker med følgende begrundelse: "Jeg indstiller Frank Nicolajsen, fra Ferring og Trans Sogne, som den person, der har ydet den største indsats i Lemvig Kommune i 2021 ved at donere sit livsværk til glæde for os alle".

Frank Nicolajsen har skænket omkring 700 guldaldermalerier til en værdi af et tocifret millionbeløb til Vestjysk Kunstfond med henblik på at udstille dem i et kommende guldalderkunstmuseum i den gamle Toldbod på havnen i Lemvig.

I sommers var der en forløber for kunstmuseet i form af en marineudstilling i Toldboden, og her var det også Frank Nicolajsen, der havde stillet marinemalerierne til rådighed.

Når Kurt Svennevig Christensen skriver, at Frank Nicolajsen kommer fra Ferring og Trans Sogne, så skyldes det, at Frank Nicolajsen har en ejendom i begge sogne.

Annonce

Jørgen Nørby

Det er Kresten Sørensen fra Lemvig, der peger på Jørgen Nørby som kandidat til Lemvig Prisen 2021. Jørgen Nørby stoppede som bekendt i politik ved årsskiftet, hvor han ikke genopstillede til regionsrådet.

Kandidaterne

Kandidaterne til Lemvig Prisen 2021:

Erna og Anders Poulsen, Nørre Nissum.

Frank Nicolajsen, Trans.

Jørgen Nørby, Nørre Nissum.

Henrik Thygesen, Lemvig.

Du kan indstille kandidater ved at sende forslag til redaktionen@folkebladetlemvig.dk

Kresten Sørensen skriver som begrundelse: "Jeg har foreslået Jørgen Nørby, fordi han har gjort et stort arbejde både i Lemvig Byråd (i diverse udvalg og som borgmester) og i Region Midtjylland med at fastholde mange sundhedstilbud i Lemvig Kommune. I kan sikkert selv finde flere ting, som han har udrettet for os her i kommunen".

Annonce

Henrik Thygesen

Anne Kongstad fra Langerhuse foreslår Henrik Thygesen, der ikke opnåede genvalg til Lemvig Byråd ved kommunalvalget i november.

Hun skriver i sin indstilling: "Henrik Thygesen har gjort en kæmpe indsats for Lemvigs børn, familier og kulturliv gennem de sidste 20 år som kommunalpolitiker og mangeårig formand for Familie- og Kulturudvalget. Han har brugt utallige timer på politisk arbejde og har arbejdet for at få sine mærkesager igennem. Jeg er overbevist om, der kan skrives "Henrik Thygesen" på mange tiltag til gavn for børn og familier. Blandt mange andre vil jeg nævne muligheden for at få betaling for at passe eget barn, fleksible modulpladser i dagtilbud og teaterforestillinger og koncerter til alle skolebørn hvert år".

Du kan indstille kandidater frem til 6. februar. Lemvig Prisen gives til en person, forening, virksomhed eller organisation, der har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme Lemvig-området.

Du kan sende dit forslag elektronisk til redaktionen@folkebladetlemvig.dk eller fysisk til Mediehuset Lemvig, Isværket, Havnen 66, 7620 Lemvig.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vestjylland

Spurgt på gaden: Påvirker de stigende el-, benzin- og varmepriser din hverdag?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Bananen rådner videre, og vi er nødt til at tale om det

Lemvig

Hunden mistede livet: Ejendom ubeboelig efter brand

Annonce