Annonce
Lemvig

Genbrugsmarked på Lemvig Havn vender tilbage: Nu med bookede pladser

Efter corona-aflysningen sidste år vender genbrugsmarkedet tilbage til Lemvig Havn og Kirketorvet  - der er 120 stadepladser til rådighed for kræmmere og krejlere. Arkivfoto: Benny Gade
Mandag 28. juni begynder sommerens genbrugsmarked på Lemvig Havn og Kirketorvet - som noget nyt skal kræmmerne booke en stadeplads på forhånd.

Lemvig: Sidste år var genbrugsmarkedet på Lemvig Havn og Kirketorvet aflyst på grund af corona. Men hvis vi skruer tiden to år tilbage, så var sommer-mandagene i Lemvig særdeles hektiske  - der var fyldt med kræmmere og krejlere på havnearealet og på torvet ved kirken.

Sådan bliver det sikkert igen i år. Genbrugsmarkedet - der tidligere også blev kaldt bagagerumsmarkedet - vender nemlig tilbage til Lemvig i ugerne 26-33. Det vil sige, at mandag 28. juni er den første af slagsen i årets udgave, mens der sættes punktum mandag 16. august.

I år er der dog sket nogle ændringer, som får betydning for de mange krejlere og kræmmere.

Annonce

- I forhold til coronaretningslinjerne har vi den udfordring, at vi både skal kunne smitteopspore og endvidere sikre gode afstandskrav og sørge for, at forsamlingsforbuddet bliver overholdt, siger turist- og handelschef Mai Lindgaard.

Derfor skal der som noget nyt bookes en stadeplads på forhånd via Lemvig Handels hjemmeside. Det koster 50 kroner at få en stand.

Forbedret service

- Det betyder således, at man har booket en nummereret plads i byen. Vi synes, det er en utrolig god og forbedret service for de mange skønne kræmmere og andet godtfolk, som gæster byen, siger Mai Lindgaard.

Det betyder nemlig, at kræmmerne ikke længere behøver at ankomme kl. 4 om natten for at få en plads.

- Nu kan de vente med at ankomme f.eks. kl. 8.30 og være klar med deres plads, når markedet åbner kl. 10, siger turist- og handelschefen.

Der er 120 pladser i alt - 17 af dem er ved Kirketorvet. Der er ni pladser, hvor man må medtage bil.

Man kunne booke en plads fra onsdag 9. juni, og allerede på førstedagen udløste det travlhed  hos Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme, der administrerer markedet.

Annonce

Markedsdag i Thyborøn

I Thyborøn gentager man succesen fra sidste år med en markedsdag om torsdagen. Den første finder sted torsdag 1. juli, mens den sidste er torsdag 5. august. De finder sted i tidsrummet kl. 11-17, og her skal man også booke en bod på forhånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce