Holstebro

Genvalgt HK-formand: Det er gået den helt forkerte vej med arbejdsdmiljøet

Holstebro: Formanden for HK Privat MidtVest vil de næste to år stadig hedde Inger Stranddorf. Hun blev nemlig genvalgt til posten, da 55 medlemmer lørdag aften var samlet til generalforsamling i kantinen hos ATP - Udbetaling Danmark - i Holstebro. Der var også genvalg af bestyrelsesmedlemmerne Karina Korshøj, John Mikkelsen, Edith Nielsen og Bente Mentz. Suppleant Else Vestergaard blev også genvalgt, mens der var nyvalg af Birgit Guldbjerg.

I sin beretning tog Inger Stranddorf udgangspunkt i arbejdsmiljøet på arbejdspladserne og opfordrede til at få skabt en kultur, hvor det er legalt at sige, at der er for mange opgaver.

- Det er vigtigt, at vi ikke stempler de, som for eksempel er gået ned med stress, og siger, at de ikke er robuste nok, og måske derfor lader dem stå først i rækken, hvis der skal fyres medarbejdere, sagde Inger Stranddorf.

Hun redegjorde blandt andet for en analyse af danskernes arbejdsmiljø, der sidste forår kom Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

- Det er gået den helt forkerte vej. Langt flere danskere har de seneste år fået fysiske eller psykiske overbelastninger på arbejdet. Hver 9. dansker har nu fysiske skader og hver 6. har psykiske skader. Det fik beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til at vågne derovre på Christiansborg, fortalte Inger Stranddorf.

Hun kunne med tilfredshed se tilbage på nedsættelsen af et ekspertudvalg, der skulle komme med anbefalinger. Da ministeren bad danskerne om at komme med forslag til en bedre arbejdsmiljø-indsats, tog HK Privat Troels Lund på ordet og udviklede en kampagne på hk.dk kaldet ”Kære Troels”. Den resulterede i 1.650 forslag til ministeren, hvoraf 1.441 var fra HK. Der kan nævnes behandlingsgaranti, hvis du går ned med stress, flere arbejdsmiljørepræsentanter, flere besøg af arbejdstilsynet og mere tid til arbejdsmiljøarbejdet.

Senere på året kom ekspertudvalget med en række anbefalinger: Indsatsen skal i højere grad tage udgangspunkt i de enkelte arbejdspladser og deres udfordringer med arbejdsmiljøet. Og Arbejdstilsynet skal kunne tilbyde mere vejledning og kunne lave forpligtende aftaler med virksomheder, der vil arbejde for et bedre arbejdsmiljø. Det skal ikke kun være påbud.

Inger Stranddorf kaldte den forbedrede indsats på området for kærkommen.

- Mange af de opkald, vores faglige medarbejdere får fra medlemmer, handler om, at arbejdsmiljøet er presset. Der er for mange opgaver og for lidt tid til at løse dem. Det er i mine øjne et stort problem. Ikke kun fordi, et stort pres kan føre til flere fejl. Værre er det, at man kan blive alvorligt syg af stress. Vores faglige medarbejdere, der sidder med arbejdsskadesager, har talrige eksempler på, at stress i yderste konsekvens kan betyde et farvel til arbejdslivet for altid, sagde hun.

Og når en medarbejder bliver meldt syg, må de øvrige på kontoret løbe hurtigere for at klare opgaverne.

- Derfor er det meget vigtigt at forebygge, at medarbejderne bliver syge, i stedet for at helbrede, sagde Inger Stranddorf.

0/0
Annonce
112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Annonce