Annonce
Holstebro

Genvalgte i sejrsrus: Storslået og fantastisk

Både Annette Lind og Thomas Danielsen kunne torsdag smile bredt over sikre genvalg til Folketinget. Foto: Morten Stricker
Både Annette Lind (S) og Thomas Danielsen (V) er begge meget godt tilfredse med antallet af personlige stemmer på trods af en beskeden tilbagegang.

Holstebro: Socialdemokraten Annette Lind og Venstremanden Thomas Danielsen har i hele valgkampen været spået et relativt sikkert genvalg til Folketinget.

Men ingen politiker siger, at den er hjemme, inden stemmerne er talt op. Men torsdag var der afklaring og lettelse hos de to politikere med bopæl i Holstebro.

Det blev til to sikre genvalg.

- Jeg er rigtig, rigtig godt tilfreds med valget, der er på niveau med mit store valg i 2015. Tænk sig at mere end 12.000 har stemt personligt på mig. Det er storslået og ret uvirkeligt. Jeg har svært ved at forestille mig en lang række med 12.000 vælgere, der alle har stemt på mig. Jeg er meget glad for de mange stemmer, siger socialdemokraten Annette Lind, der scorede 12.184 stemmer.

I 2015 hentede hun 12.703 stemmer.

- Jeg er meget glad for, at jeg er på samme niveau som i 2015, når er der en lavere stememprocent denne gang. Jeg følte mig først sikker, da jeg rundede 10.000 stemmer, siger Annette Lind, der kunne glæde sig over, at hun er valgt som den første socialdemokrat i i Vestjyllands Storkreds.

I den vestjyske storkreds er hun kun overgået af Inger Støjberg fra Venstre og den konservative partiformand Søren Pape Poulsen, når det handler om personlige stemmer.

Efter det sikre genvalg satte hun torsdag eftermiddag kursen mod København sammen med sin mand.

- Vi fejrer det i aften med et glas vin i lejligheden i København. Allerede fredag går det videre med møder fra morgenstunden. Det er ingen hemmelighed, at jeg er meget træt efter en lang valgkamp, siger Annette Lind, der også fyldte 50 år undervejs i valgkampen.

Hun håber at kunne arbejder videre inden for undervisningsområdet, hvor hun er ordfører.

- Det kunne også være interessant ar arbejde med uddannelse og forskning, siger Lind.

Hård kamp mod støvsuger

Venstrepolitikeren Thomas Danielsen så også frem til at nyde et rigtig godt måltid torsdag aften, efter at det stod klart, at han for tredje gang er valgt til Folketinget.

Han blev valgt som det tredje Venstremedlem ud af fem i Vestjyllands storkreds - kun overgået af Inger Støjberg og Kristian Jensen. Thomas Danielsen nåede 8826 personlige stemmer mod 8922 stemmer i 2015.

- Da jeg lige så resultatet, tænkte jeg, at det var pokkers med en lille tilbagegang. Jeg har mødt en meget stor opbakning i valgkampen, så jeg troede på en fremgang. Men efter at jeg har kigget nærmere på tallene, er jeg fantastisk godt tilfreds med mit eget valg, siger Thomas Danielsen.

Forklaringen er, at Inger Støjberg med 28.000 personlige stemmer, har hamstret så mange stemmer, at de øvrige Venstre-folk er gået tilbage.

- Hun har støvsuget store dele af Vestjyllands Storkreds, og jeg kan glæde mig over, at jeg kun er gået meget lidt tilbage i forhold til dem, jeg kæmper med, siger Thomas Danielsen, der ikke fortryder, at han har inviteret ministrene Støjberg og Jensen ind i valgkredsen.

Thomas Danielsen håber, at han kan fortsætte med at bruge sine politiske kræfter inden energi og landdistrikter, hvor han har markeret sig de seneste fire år.

- Jeg vil meget gerne fortsætte med de områder, men nu må vi se. Vi bliver en stor gruppe efter partiets fremgang, og ministrene skal tilbage og arbejde i folketingsgruppen, siger den genvalgte politiker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce