Annonce
Kultur

Geoparken giver den gas - du kan deltage i 44 arrangementer

Området ved Bovbjerg er blandt de geologisk vigtigste arealer at formidle i Geoparken. Derfor vil der også være guidede ture i netop dette område. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Geoparken vil gerne styrke borgernes stolthed over deres egn, og der er alle muligheder i efterårsferien

Lemvig: Det er efterhånden nogle måneder siden, at Geopark Vestjylland opnåede den eftertragtede Unesco-godkendelse, men corona-situationen gjorde det besværligt at markere.

Det bliver der rettet op på i efterårsferien, hvor alle sejl bliver sat for at fortælle om parken og vise frem. Det sker i form af ikke færre end 44 arrangementer fordelt over både Struer, Holstebro og Lemvig Kommuner.

- Nu vil vi gerne vise, hvad Geoparken er for noget, siger leder af Geopark Vestjylland, Thomas Holst Christensen.

Annonce

Derfor vil flere hundrede frivillige fra weekenden og den følgende uge igennem være i sving for at  fortælle og informere om parken og de muligheder, den tilbyder hele egnen.

Éngangsting

Thomas Holst Christensen lægger ikke skjul på, at det er rigtig mange frivillige, der er i sving, og at det trækker på Geoparkens kræfter.

- Derfor er det foreløbigt en éngangsting, at vi går så massivt ud som denne gang. Vi sætter fuld blus på, og så går vi os efterfølgende nogle erfaringer om, hvorvidt det er muligt at lave noget tilsvarende igen på et senere tidspunkt, siger han.

Derfor er det foreløbigt en éngangsting, at vi går så massivt ud som denne gang.

Thomas Holst Christensen, leder af Geopark Vestjylland

Arrangementerne er spredt ud over de ni dage, som efterårsferien spreder siger over. De fordeler sig på guidede ture, foredrag, traktorture og mange andre ting. Indholdet af flere arrangementer vil måske også virke overraskende på deltagerne.

- De skal gerne øge din stolthed over din egn og din lokale identitet. Samtidigt håber vi, at lokale bliver klædt endnu bedre på til at fortælle egnens gæster om, hvad der er værd at vise frem, siger Thomas Holst Christensen.

Annonce

Tilbud

Arrangementerne byder for eksempel på besøg på Møborg Bakkeø med mulighed for at se opbygningen af skrænterne i grusgraven og samtidigt møde de lokale beboere og få deres historie.

- Du kan også komme med Thyholm Egnsmuseum på besøg i Bjørndal Kalkgrav og måske få forklaringen på, hvad tårnet på stedet blev brugt til og hvordan kalken har været med til at bygge en stor del af Esbjerg. Eller måske gæste Aamøllen på Remmerstrand og få historien om, hvordan den faktisk blev oversvømmet og derfor måtte flyttes, siger Thomas Holst Christensen.

- Og hvis det må være mig tilladt at komme med en anbefaling til deltageren i arrangementet, så skal det være at tage ud til et hjørne af Geoparken, som man ikke tidligere har besøgt og  opleve, hvordan det hænger sammen med det sted, hvor man selv bor, siger han.

Alle arrangementer er i denne uge omdelt til alle husstande som omslag på de tre ugeaviser i Holstebro, Struer og Lemvig. Har man fået ugeavisen forlagt, kan de findes på ugeavisernes  gratis hjemmeside.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Lemvig For abonnenter

Dejligt med stigende oksekødspriser, men jeg har dem også, fordi jeg kan lide at se på græssende kreaturer

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Lemvig For abonnenter

Faldt for grunden efter få timer i Thyborøn: Nu har deres nybyggede hus vundet en arkitekturpris

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Lemvig

Pandemien gjorde bus-forsøg til en fiasko

Vestjylland For abonnenter

Du vender dig og ser efter dem på gaden, og du spørger ind til lige præcis, hvor høje de er: Kom med på den anden side, og hør historierne fra dem med lidt længere lemmer end andre

Lemvig

Der mangler personale: Kommunen beder de pårørende om hjælp til at give de ældre en god jul

Annonce