Annonce
Erhverv

Gert Normann blandt de rigeste: Det er med blandede følelser

Familien Normann Andersen er nummer 76. over Danmarks rigeste med en anslået formue på 1,4 milliarder kroner. Arkivfoto: Morten Stricker

Grundlæggerne af JD-Contrator, familien Normann Andersen, er Danmarks 76. rigeste med en anslået formue på 1,4 milliarder kroner. Det er dog med blandede følelser, at Gert Normann Andersen ser familie-navnet på listen.

Annonce

Holstebro: Det er med blandede følelser, Gert Normann Andersen i dag kan se sit og familiens efternavn i Berlingskes erhvervstillæg Business. Det er nemlig i dag, at avisen offentliggør den såkaldte ringmandsliste over landets 100 rigeste familier og personer.

Udfor plads nummer 76, står der Familien Normann Andersen med en anslået formue på 1,4 milliarder kroner.

- På en måde er jeg vildt glad, for det beviser jo, at det går godt. Firmaet har noget at lave og giver overskud, hvilket vi kæmper for hver dag, siger grundlæggeren af dykkerfirmaet JD-Contractor.

- På den anden side er det også en belastning. At være på listen er en tidsrøver, for nu begynder folk at henvende sig, fordi de ønsker at vi skal finansiere det ene eller det andet, siger han.

- Derfor var jeg helst fri for, at vi stod på listen, siger Gert Normann.

Gert Normann Andersen fortæller, at det ikke er svært at sortere i de "tilbud", der kommer ind af døren.

- Vi holder os til vores kendte branche. Herudover er pengene jo værdien af vore skibe og andet udstyr, så det er ikke penge, vi bare kan bruge, siger han.

Annonce

Dykkeropgaver siden 1972

Gert Normann Andersen grundlagde dykkerfirmaet JD-Contractor i 1972. I dag er sønnen Rasmus Normann Andersen administrerende direktør, mens sønnen Dennis Normann Andersen er medejer.

Firmaets spidskompetence er serviceopgaver ved boreplatforme samt nedlægning af undervandskabler.

Senest stod JD-Contractor for bjergningen af ubåden "UC3 Nautilus" der sank i Køge Bugt, og hvor en kvindelig journalist fra ubåden siden er fundet død og ejeren tiltalt for mord.

Gert Normann Andersen er også kendt for fund af skibsvrag og herunder krigsskibe fra Første og Anden Verdenskrig, ligesom selskabet står bag Sea War Museum i Thyborøn.

Annonce

Fisker eneste andet nordvestjyske islæt

Eneste andet lokale islæt på listen er derfor fiskeskipper Henning Kjeldsen fra Thyborøn, der i dag har sin base i Skagen. Med en afslået formue på 1,5 milliarder kroner rækker det til en plads som nummer 72.

54-årige Henning Kjeldsen, der den seneste tid har været hængt ud i medierne som "kvotekonge", ejer sammen med hustruen selskabet Gitte Henning A/S, der ifølge tidligere oplysninger råder over omkring ti procent af samlede danske fiskekvoter.

Baggrunden for Henning Kjeldsens plads på listen er, at hans selskab i 2016 øgede resultatet af den primære drift med 47 procent til knap 153 millioner kroner, hvilket var det er det hidtil bedste resultat. Resultatet skyldes først og fremmest stigende priser på både konsum- og industrifisk.

Tidligere har Familien Færch ligget højt placeret på listen, ligesom vindmølle-entreprenør Jørgen Skovgaard og grundlægger af ID Identity Hans Peder Holm været med. Men i år er Henning Kjeldsen og Familien Normann Andersen de eneste nordvestjyder på listen.

Familien Færch var sidste år nummer 24 på listen med en anslået formue på fire milliarder kroner. Familien har efter salget af Færch Plast opsplittet familiefirmaet Færch Holding og udbetalt formuen ud til de cirka 30 familiemedlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce