Annonce
Læserbrev

Ghetto. Ligegyldig leder

Hans Kristian Didriksen. Pressefoto

Debat: Med den sommer vi har i øjeblikket i Danmark kan Mortens Strægaards leder ikke være udtryk for solstik, men det er en af de mest ligegyldige ledere, jeg nogensinde har læst i Dagbladet!

En ny minister, der ønsker at fjerne sig fra den retorik, vi har været plaget af fra de forskellige såkaldte "værdikrigere" i mange år: Paludan, Vermund, Kjærsgaard, Henriksen, Støjberg med flere, skal nu nedgøres af MS!

Det er på tide, at vi får en ordentlig tone i debatten vedrørende de udsatte boligområder! Ghetto er et skrækkeligt ord, som jeg forbinder med store tragedier i menneskehedens tusindårige historie og et ord, der ikke er værdigt i det danske samfund.

Lad os håbe, at den nye regering og den største del af Folketinget vil føre en politik, der stiller aktive krav til alle borgere, uanset hvor de bor i Danmark, krav der bygger på efterlevelse af dansk kultur og danske værdier, men at dialogen foregår på for alle parter anstændig måde!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Borgermøde. Lad de ældre beholde trygheden i hverdagen

Debat: Jeg var en af de fremmødte ved borgermødet i Nørre Nissum. Et møde, som havde tiltrukket mere end 200 borgere fra Nørre Nissum, Gudum og Fabjerg. De lokale politikere leverede gode informationer og begrundelser for at ville ændre på det eksisterende layout af ni plejeboliger i Nørre Nissum, og en af de mere positive oplysninger var, at der ikke ville være tale om tvangsflytninger af de nuværende beboere, men at udfasningen ville ske gradvist og kun ved ”naturlig afgang”, det vil sige, at et sårbart voksen menneske først kunne flytte ind i plejeboligen, når en eksisterende beboer gik bort. Mit indtryk af Østbo er, at det fungerer, og at der er tilfredshed med tingenes gang både fra beboernes og personalets side. Beboerne er overvejende ældre fra lokalområdet med fælles flader som alder, baggrund og lokalkendskab. Det giver TRYGHED. Der byttes ugeblade, der udveksles strikkeopskrifter, der spilles brætspil og der tales om gamle dage over en kop kaffe elle to. Og selvom det sikkert skaber tristhed, hver gang en beboer går bort, lever resten af beboerne med visheden om, at det nye menneske der flytter ind deler den samme baggrund og de samme værdier som dem selv, og at tingenes tilstand består. Det giver TRYGHED. Med gradvis udfasning mener politikerne, at hver gang en plejebolig bliver ledig, flytter et yngre sårbart voksent menneske ind, sikkert et menneske med en ganske anden livsbaggrund og erfaring, og et menneske, der nok ikke bytter Familie Journal eller spiller Ludo og især ikke kan tale med om, hvad der skete lokalt for 20-30 år siden. Derved begynder et skred blandt de andre beboere, idet TRYGHEDEN starter at smuldre, og netop TRYGHEDEN er nok det vigtigste element i beboernes hverdag. Jeg forstår god, at hver politisk beslutning som skal tages, nødvendigvis må overvejes grundigt, og analyseres både teknisk, praktisk og økonomisk. Men før disse tre begrundelser bør det menneskelige hensyn altid stå øverst, og det gør det simpelthen ikke i denne sammenhæng. Kære politikere, brug den anstændighed, som jeg er overbevist om, I alle har, og genovervej beslutningen. Jeg tror rigtig mange af de fremmødte til borgermødet deler min indstilling: Lad være med at ændre på noget som fungerer fremragende, lad os beholde TRYGHEDEN i de ældres - og vores alle sammens – hverdag.

Annonce