x
Annonce
Lemvig

Stormløb mod foredrag om stormflod: Afviste gæster får en ny chance

Der var fyldt godt og grundigt op i det lille mødelokale på Lemvig Museum. Privatfoto
Der var stormløb på Lemvig Museums foredrag om stormfloden

Lemvig: Lemvig Museum måtte afvise 30-40 gæster, da der tirsdag aften var foredrag om stormfloden, der slog hul på Agger Tange.

Professor Bo Poulsen fra Aalborg Universitet fortalte om stormfloden i 1825, der slog hul på Agger Tange, og de konsekvenser det fik for Limfjordslandet. Foredraget, der var arrangeret i samarbejde med Lemvig Folkeuniversitet, skulle starte klokken 19, men allerede klokken 18 stod de første tilhørere ved døren for at sikre sig en plads. Billetterne blev hurtigt udsolgt, og de sidste 30-40 gæster gik forgæves og måtte finde tilbage til bilerne med et løfte om, at museet ville forsøge at få Bo Poulsen til at komme igen.

Museets store sal var fyldt til ”bristepunktet” og flere måtte sidde i det tilstødende lokale. På trods af at luften i lokalet efterhånden blev noget tung, fik de mange tilhørere et spændende foredrag om den dramatiske stormflod og de både positive og negative konsekvenser, den fik for Limfjordens fiskeri og menneskene omkring fjorden. Helt op til nutiden, hvor de jævnlige oversvømmelser på Lemvig Havn jo også har forbindelse til gennembruddet af Limfjordstangen.

Efterfølgende blev det aftalt, at Bo Poulsen kommer til Lemvig igen 18. marts, så de gæster der gik forgæves, kan få en ny chance for at høre foredraget.

Belært af erfaringerne har museet besluttet, at man denne gang kan tilmelde sig foredraget på forhånd for at sikre sig plads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sammenlægning må udskydes

Kultur

Kirken sender prædiken på video

Annonce