Annonce
Holstebro

Giv din pant videre i Holstebros nye skraldespande

Det er planen, at cirka 50 af midtbyens skraldespande skal skiftes ud med nye modeller, hvor det er muligt at dele sin pant. Foto: Christian Gnutzmann.
Med midtbyens nye skraldespande har kommunen sat fokus på mere bæredygtighed, samtidig med at det er blevet lettere at samle pant.
Annonce

Holstebro: Hvis man går rundt i midtbyen og lige har slukket tørsten, kan man nu give sin pant videre. I Holstebros nye skraldespande er der nemlig en indbygget holder til flasker og dåser. På den måde slipper man for at skulle have hænderne ned i skraldespanden, hvis man samler pant.

De nye skraldespande skal også sikre, at flere plastikflasker og metaldåser bliver genbrugt.

- Der er ingen grund til at smide det i skraldespanden. Det her er mere bæredygtigt, samtidig med at andre kan få glæde af panten, siger Martin Meisler, der er teamleder i Trafik, park og skov i Holstebro Kommune.

De nye modeller er også nemmere at tømme, og åbningen er større end på de gamle.

- De gamle var fine nok, men udfordringerne har været, at sådan noget som en pizzabakke kunne stoppe hullet helt, og så har skraldespanden jo ingen funktion, siger Martin Meisler.

Indtil videre er det meningen, at midtbyen skal være prøveklud. Det er planen, at der skiftes omkring 50 skraldespande i første omgang. Derefter kan det være, at kommunen vil kigge på at bytte flere af byens skraldespande ud med den nye model.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce