Annonce
Lemvig

Mange kommentarer til afvist pølsevogn på havnen: Giv nu plads til styrhuset

Styrhuset står synligt ved Lise og Martin Christensens ejendom på Sandholmvej øst for Lemvig. Det er dog ikke her, dette foto stammer fra. Foto fra ansøgningen
Mange kommenterer på facebook sagen om det afviste styrhus på havnen i Lemvig, og kommentarerne er stort set enslydende
Annonce

Lemvig: Giv nu plads til det styrhus.

Sådan kan kommentarerne på facebook meget kort samles.

I onsdags skrev avisen her om planerne for at placere et gammelt styrhus på havnen i Lemvig og indrette det til pølsevogn. Lise og Martin Christensen fra Fabjerg foreslog at opstille styrhuset tæt på skaterbanen i Lemvig, hvor det kunne fungere som pølsevogn. Det blev dog afvist af politikerne i teknik- og miljøudvalget, der alle vurderede, at styrhuset ikke passer ind i det miljø, der er ved at blive skabt på stedet.

I det hele taget er Lemvig Havn i disse år under så store forandringer, at der allerede ligger faste planer for, hvordan arealerne skal udformes. Det er vedtaget i havneplaner og lokalplaner, og her passer et gammelt styrhus ikke ind - heller ikke selv om det bliver i standsat. Derfor var politikerne enige om, at man ikke på nuværende tidspunkt kan anvise en alternativ placering på havnen i Lemvig.

Den beslutning har dog ført til rigtigt mange kommentarer på avisens facebook-side, hvor politikerne ikke får roser for deres afvisning.

Mette Knudsø skriver: "Fed ide. Og så manes den til jorden af kommunen".

Daniel Per Lauridsen skriver: "Det kunne være fedt, så man kunne bevare lidt historie fra gamle tider, så er der da lidt andet at kigge på end de små lystbåde".

Mads Toldbod Straarup supplerer med ordene: "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok".

Og Jette Marcussen konstaterer kort og godt: "Øv, det kunne blive godt. Vi mangler det i Lemvig".

Omkring et halvt hundrede mennesker har kommenteret direkte på avisens facebookside eller på de sider, hvor artiklen er blevet delt. Faktisk er Paul Paulsen ret alene om at forstå politikerne. Han skriver: "Jeg kan godt forstå Lemvig kommunes synspunkt. Den passer ikke ind ved skaterbanen. Men der må kunne findes en anden placering. En skam den er så stor, ellers kunne den være ved Ingo, der hvor Oscars pølsevogn var engang. Der skal formentlig rives et hus ned i Havnegade. Er der plads her?? Det er ikke nemt at passe ind i næsten færdige projekter. Fortsæt med ideer. Det kan måske lykkes."

Andre har også støttet forslaget om at placere styrhuset ved Ingo, mens andre anbefaler at flytte styrhuset til Struer og forsøge her.

Annonce

Mere end en pølsevogn

De mange kommentarer får dog ikke formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V) til at ændre holdning.

- Men jeg vil da gerne forklare, hvorfor sagen er vanskelig. Et styrhus er jo ikke blot en pølsevogn i gængs forstand, som ville være lettere at placere ind i et miljø. Måske kunne man endda prøve sig frem, hvis man skulle finde den rette placering. Men her taler vi om en fast bygning på 55 kvadratmeter og 5,5 meter høj. Den vil ikke være flytbar, men skal betragtes som et spisested i form af en restaurationsbygning. Det er en helt anden opgave, og derfor vil det være forkert blot at betragte den som en pølsevogn. For det er det ikke, siger han.

Samtidigt står han fast på, at nye bygninger skal passe ind i de omgivelser, der er ved at blive bygget op i forbindelse med renoveringen af Lemvig Havn.

- Vi vil gerne arbejde med elementer, der kan spille sammen med det maritime miljø. Derfor har vi netop fastholdt beddingen og bevaret mulighederne for joller i havnen. Det viser, vi gerne vil udvikle havnen, men denne sag handler om en hel bygning. Det gør det svært at passe ind, siger Steffen Damsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Lemvig

Thyborøn får sin egen T-shirt

Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Annonce