Annonce
Debat

Giv politiet arbejdsro

Togulykke på Storebæltsbroen 2. januar 2019. På selve lavbroen holder et forulykket passagertog, mens der ved landfæstet holder et godstog, hvor flere dele af godset tydeligvis mangler. Foto: Michael Bager

Plage: Under overskriften "Klar tale fra politiet, tak!" beklager chefredaktør Peter Rasmussen sig over politiets manglende informationer umiddelbart efter større forbrydelser og katastrofer som den på Storebæltsbroen.

Ærlig talt, fatter journalister og pressefolk endnu ikke, at I er en plage for politiet i det daglige arbejde? Undertegnede kender tilfældigvis flere ansatte i politiet, der, tit og ofte, beklager sig over det stormløb, som politiet er udsat for umiddelbart efter, at begivenhederne har fundet sted, og opklaringsarbejdet kører for fulde omdrejninger. Endnu før det fulde omfang af en ulykke er klarlagt, kommer stormløbet af journalister og vil have fuld besked om, hvad der er sket, i kapløbet om at komme først med nyhederne. Hvad sker der ved, at der måske kan gå nogle få timer, før politiet vil udtale sig med nogenlunde sikkerhed om, hvad der er sket?

Den kritik, som undertegnede som almindelig borger udtaler, vil, sandsynligvis, ikke blive udtalt af ledende politifolk, fordi vedkommende ville risikere at blive blacklistet af den kompakte majoritet indenfor medieverdenen. Derfor denne opfordring til medieverdenen: Lad dog politiet få arbejdsro i nogle timer, så de får chancen for at give reelle oplysninger -- og ikke fake news.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

KD efterlyser en kommunal ombudsmand

Læserbrev

Uddannelse. Er skolerne ens?

Debat: Skolerne bliver rangeret, og det er ikke noget problem, hvis man kigger på forventede karakterer, men hvor brugbar er skolekåringen egentlig? Udregningen foregår efter forhold som forældres indkomst, bolig og uddannelsesniveau, men kigger ikke på antal søskende og biler i husstanden eksempelvis. For ranglisten sprænges hvert år - år efter år. De skoler, som ligger i top 10 et år, ligger ikke i top 10 efterfølgende år. Det er fordi, vi har med børn, unge elever at gøre og ikke en pølsefabrik. Selvfølgelig ligger privatskoler i toppen, for de har ikke arbejdsløses børn eller indvandrerbørn, og selvfølgelig ligger udkantsskoler også i bunden, fordi der kun er få karriereforældre. Og hvor stor betydning har karakteren i 9. klasse, når man ser på et menneskes livsbane? Heldigvis ingen betydning, næsten. Folkeskolen er en slags øvelse i at gå i skole, hvor man udvikler sig til et ungt menneske. Det er ikke kun i skolen, man bliver klar til det voksne liv med uddannelse, sociale evner, udfordringer og det sunde liv eller det liv, man nu selv vælger, når man som voksen gør velovervejede beslutninger. Dybest set er 80 procent af vores skoler identiske. Hvis man ser bort fra privatskoler, som klarer sig generelt godt. Så hvornår kommer Anders Agger på besøg i de bedste privatskoler eller i ghettoskoler? Hvornår fortæller statsministeren om sin skolelærer? Vi har brug for nuancerede skolefortællinger og ikke unuancerede ranglister. I stedet bør vi løfte de ti procent ringeste skoler og låne fra de ti procent bedste skoler. Jeg husker en fortælling om de gladeste skolebørn på en Grundtvig-Koldsk friskole. Drengene kunne ikke læse ordentlig i 5 klasse, men de byggede huse, reparerede motorer, fiskede og legede, og i 7 klasse kunne de læse, og i 9. klasse læste de godt - og de var glade og havde et godt afsæt til voksenlivet. Tænk hvis top 10 skolerne ikke giver det bedste afsæt til voksenlivet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce