Annonce
Debat

Giv vores børn og unge ro på – aflys de nationale test i år

Dorete Kallesøe. Arkivfoto

Læserbrev: Fra den 1. marts har landets folkeskolelærere kunne booke tid til nationale test i mange af folkeskolens fag. Samtidig har man kunne læse, at en hel del kommuner har valgt at sende et brev til Børne- og Undervisningsministeriet med en bøn om at måtte få lov til at aflyse disse test i år, hvor eleverne p¨å grund af corona ikke har fået den undervisning, som de plejer.

Det skal ingen hemmelighed være, at SF generelt stiller sig kritisk over for nationale test i det hele taget. Testene har allerede vist sig ikke at være reelt retningsgivende og fyldt med fejl. I et corona-år vil det lægge et urimeligt pres på både elever og lærere at fokusere på testene i stedet for på at samle op på det tabte.


I et corona-år vil det lægge et urimeligt pres på både elever og lærere at fokusere på testene i stedet for på at samle op på det tabte.


Efter vores mening er det den enkelte lærer, der med sin professionalisme og kendskab til børnene bedst kan vurdere, hvad den enkelte elev kan, og hvad hun eller han skal arbejde på at blive bedre til.

SF sidder ikke i Familie- og Kulturudvalget, så hermed en opfordring til at følge de kommuner, som allerede har henvendt sig: Udnyt corona-nedlukningen til at give børnene ro på - aflys de nationale test i folkeskolen i år!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce