Lemvig

Giver penge til at opstille kabelbane

Wakeboardere og vandskiløbere kan i slutningen af maj fornøje sig med en mobl kranbane, der opstilles i havnen i Lemvig. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Midlertidig kabelbane ved Vild med Vand skal give erfaringer, om der er mulighed for en permanent bane et sted i kommunen

Lemvig: Der bliver en attraktion mere at fornøje sig med, når der 25. maj er Vild Med Vand-dag i Lemvig.

Teknik- og miljøudvalget har bevilget 25.000 kroner til opsætning af en midlertidig, mobil kabelbane, der skal opstilles på Lemvig Havn. Her kan den blandt andet bruges til at lave en form for snowboarding på vandet, hvor wakeboarderen holder fast i et kabel, der er spændt fast mellem to store master. Det er Dansk Vandski- og Wakeboard Forbund, der ejer den mobile kabelbane og ønsker at sætte den op. Den skal fungere som en form for øjenåbner for sportens muligheder i områder med meget vand omkring sig.

Tidligere har det været nødvendigt at bruge en motorbåd til at trække wakeboardere og vandskiløbere, men det kan man undgå med den mobile kabelbane.

- Med den mobile løsning kan vi få syn for sagen for, hvordan systemet virker. Samtidig giver det os den fordel, at vi kan se, hvordan systemet virker, og det er en vej, vi ønsker at gå, siger Steffen Damsgaard (V), der er formand for teknik- og mijøudvalget.

Det har tidligere været undersøgt om det var muligt at etablere en kabelbane i havnen i Lemvig. Man har dog været usikker på, hvor stor interessen ville være for kabelbanen, lige som man også har været usikre på den præcise placering samt støj fra kabelbanen.

- Nu kan vi se, hvordan det fungerer i praksis, og der er heller ikke sikkerhed for, at en sådan bane skal placeres i Lem Vig, hvis vi ønsker en permanent bane. Der er mange andre steder i kommunen, hvor der er vand, siger Steffen Damsgaard.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeri kører efter planen: Sandkasse bliver forvandlet til vandmekka

Lemvig

Søndagsåbent hele sommeren i Thyborøn

Erhverv For abonnenter

Nu skal Ramme igen have en købmand

Lemvig

Skal 10. klasse flytte til gymnasiet

Lemvig For abonnenter

Folk strømmede igen til marked og dyrskuet

Lemvig For abonnenter

Storkereden på Vasegården: De blev det sidste par i Lemvig

Lemvig For abonnenter

Her lærer vi på en anderledes måde

Lemvig

På refugium i Italien: Par fulgte i Thøger Larsens fodspor

Lemvig

Bovbjerg Fyr er klar til indvielsen

Annonce