Annonce
Debat

Giver regeringen dødsstødet til dansk jagt og fiskeri?

Søren Gade (V). Pressefoto

Læserbrev: Det vil være en katastrofe for dansk natur, hvis EU-Kommissionen med et pennestrøg fjerner jagt- og fiskeriretten i store dele af Danmark. Baggrunden er EU’s vejledning for, hvordan landene skal beskytte sårbar natur og dyreliv i Europa. En målsætning, som jeg bakker helt og holdent op om. Risikoen er dog, at det får den modsatte effekt, og derfor er den helt forkerte vej at gå.

For i dag er det sådan, at jægerne og fiskerne i meget høj grad medvirker til at sikre naturen i Danmark. Ved at bidrage til naturplejen, så insekter, harer, småfugle og fisk har gode levebetingelser. Men det forudsætter naturligvis, at man har retten til jagt og fiskeri, for ellers forsvinder formålet med at pleje naturen også.


Dog hører jeg også EU-Kommissionen sige, at det i høj grad bliver medlemslandene, som skal tage stilling til, om der skal være forbud mod jagt i medlemsstaterne i natur med ekstra beskyttelsesbehov. Og her mangler jeg simpelthen, at ministeren kommer på banen.


Nu skal vi til at forhandle EU’s vejledning, hvor hele miseren er opstået. Og det handler hovedsageligt om et enkelt ord i teksten. Der står nemlig, at der ikke må foregå jagt på de områder, som skal have ekstra naturbeskyttelse. Kæden hopper dog af, når EU i forslagsteksten sidestiller det at drive jagt med at drive minedrift. Det skriger naturligvis til himlen, og viser hvor forkert EU-Kommissionens tilgang til sagen er.

Dog hører jeg også EU-Kommissionen sige, at det i høj grad bliver medlemslandene, som skal tage stilling til, om der skal være forbud mod jagt i medlemsstaterne i natur med ekstra beskyttelsesbehov. Og her mangler jeg simpelthen, at ministeren kommer på banen. For ét er, at man ikke kan forvente, at EU-Kommissionen kender de faktiske forhold for dansk jagt og fiskeri. Men den danske minister er forhåbentlig klar over, at der ikke er en modsætning mellem beskyttelse af natur og den jagt, som danske jægere bedriver.

Derfor må vi simpelthen kunne forvente, at ministeren fjerner uld i mund og melder ud, at man naturligvis ikke vil ændre de betingelser, som danske jægere har i dag. Miljøministeren har haft flere lejligheder til at slå fast, at den danske regering arbejder for danske interesser i EU. Men nej – i stedet har hun talt uden om, og ladet danske jægere og fiskere stå hen i det uvisse.

Så hvis det ender med, at danske jægere og fiskere får frataget en stor del af det naturområde, som de både plejer og samtidig benytter for at fiske og jage, ja så peger pilen i første omgang på EU-Kommissionens vejledning. Men det vil endegyldigt være den danske regering, som giver dødsstødet til dansk jagt og fiskeri i store områder af Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Lemvig

Fik kastet vejafmærkning gennem ruden

Annonce