Annonce
Lemvig

Giver stort tilskud til renovering

I dag fremstår ejendommen tom og nedslidt, men nu er der planer om at sætte bygningen i stand. Foto fra T&M -dagsordenen
Områdefornyelsen af Klinkby-Tørringhuse-Houe er i gang, og det udløser blandt andet over en kvart million kroner til renovering af bevaringsværdig bygning
Annonce

Klinkby: Skal man forskønne bygningerne i Klinkby, så er adressen Thyborønvej 33 et godt sted at starte. Det mener man både i lokalområdet og hos politikerne i Lemvig Kommune, og derfor kan en kommende ejer se frem til et ekstraordinært stort tilskud til at renovere ejendommen. Politikerne i teknik- og miljøudvalget besluttede mandag at bevilge 275.0000 kroner til arbejdet.

Årsagen er, at bygningen på mange måder vurderes som bevaringsværdig. Det handler om en markant bygning med tilhørende udbygninger, der oprindeligt rummede et smedeværksted. Den fortæller derfor om de småerhverv, der oprindeligt udfoldede sig i byen samtidigt med, at bygningen har mange bevaringsværdige detaljer med gesimsbånd, portal rundt om indgangsdør og ved sålbænke.

I dag fremstår den tom og betydeligt nedslidt, men en potentiel køber er på banen. Han ønsker at sætte bygningen i stand og føre den tilbage til det originale udseende. Det er dog et større arbejde, som bliver fordyret af de mange detaljer på bygningen. Renoveringen ventes at koste cirka 515.000 kroner, og derfor har den kommende ejer bedt Lemvig Kommune om et renoveringstilskud på 275.000 kroner, hvis de skal være muligt. Kommunen råder over pengene, da der findes en pulje på 1,1 millioner kroner, der er afsat til bygningsfornyelse i forbindelse med områdefornyelsen af Klinkby-Tørringshuse-Houe.

Det er et ekstraordinært stort støttebeløb til et enkelt enfamilies hus, så derfor har kommunen forelagt sagen for den følgegruppe, der arbejder med områdefornyelsen. Her var der bred opbakning til, at ejendommen bør have tilskuddet.

Mandag behandlede politikerne i teknik- og miljøudvalget sagen, og her var der enighed om at følge ønsket.

- Ansøgningen falder på alle måder indenfor rammen af, at man ønsker at gøre noget ved bygningerne i området. Da der er penge i puljen og også en lokal opbakning, så vælger vi i udvalget at bevilge de 277.000 kroner. Så håber vi, at vi får en lille perle i byen til at genopstå, for bygningen rummer mange detaljer og finesser, der er bevaringsværdigt. Det er dejligt, at nogen vil gøre en indsats, siger formanden for udvalget, Steffen Damsgaard (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Annonce