Annonce
Struer

Glæden ved at give er den største

Indhaveren af Hjerm Kunstgalleri, Karen Trelborg (nummer to fra højre), kunne onsdag middag give de første 100.000 kroner fra salget af en miniatureudgave af Henrik Busk Andersens skulptur på havnen i Struer videre til Karin Houmann og Sanja Grcic (t.v.) fra foreningen Broen. Foto: Frede Stengaard
Kunstneren Henrik Busk Andersen giver gerne hele overskuddet på et salg af en miniature-udgave af skulpturen, Vestjyden, videre til Broen og børn med behov for støtte i Struer.

Struer: - Det har overgået vores vildeste fantasi, konstaterede indehaveren af Hjerm Kunstgalleri, Karen Trelborg, da hun onsdag middag kunne overrække formanden for Broen i Struer et bidrag på 100.000 kroner og samtidig konstatere, at dette så kun bliver en start.

- Det stopper ikke her, fortalte hun om den store succes, hun har haft med salget af en miniature-udgave af Henrik Busk Andersens skulptur, Vestjyden, som blev opstillet på havnen som en gave til Struer Kommune i februar.

Det der sker, når man bruger kunsten på den her måde, er jo, at man få meget mere tilbage.

Henrik Busk Andersen

Det er da fantastisk

Henrik Busk Andersen donerede sin skulptur til Struer Kommune som en tak til de mange kunder, som har bidraget til, at han har kunnet opretholde en tilværelse som fuldtidskunstner, gennem deres støtte og deres køb af hans værker hos først Hans Jørgen Møller i Hjerm Kunstgalleri og nu hos Karen og Flemming Trelborg.

- Struer Kommune er min hjemmebane, fortalte han igen, da han onsdag middag var med til overrækkelsen af de første 100.000 kroner, som er kommet ind på salget af en miniature-udgave af Vestjyden, som han leverede til Hjerm Kunstgalleri, samtidig med at skulpturen blev afsløret på havnen i Struer 22. februar.

Siden da er der solgt 154 eksemplarer af den 13 centimeter høje miniatureudgave af originalen, og 650 kroner af de 1500 kroner, den koster stykket, bliver sendt ubeskåret videre til Broen.

- Dette er så hele overskuddet, forsikrede Henrik Busk Andersen, da han umiddelbart efter overrækkelsen af de mange penge til formanden for Broen i Struer, Karin Hovmøller, kunne fortælle lidt mere om baggrunden for, at han med glæde giver afkald på den økonomiske gevinst.

- Det der sker, når man bruger kunsten på den her måde, er jo, at man får meget mere tilbage, konstaterede han.

- Bare tænk på, hvor mange der kan få sig et par fodboldstøvler og måske ende i den helt store superliga og vende tilbage til Struer og fortælle om, hvordan de endte med at komme i Hall of Fame på grund af den hjælp, de fik fra Broen. Det er da fantastisk, sagde han og betalte gerne selv den ekstra halvtredser til benzinen, det kostede ham at være med til at overrække pengene til det gode formål.

Annonce

Hjælp til 40

Alt i alt rækker de 100.000 kroner til at hjælpe rigtigt mange børn i gang og ud blandt andre af deres jævnaldrende på helt lige vilkår. - Vi har for eksempel lige fået en henvendelse fra en familie med fire børn, som måtte låne hinandens fodboldstøvler, hvis de allesammen skulle have mulighed for at komme ind i det fællesskab, der er i en fodboldklub, fortalte formanden for Broen i Struer, Karin Houmann. - Nu er der da slet ingen tvivl om, at vi kan yde dem et bidrag, så de alle fire kan få sig et par fodboldstøvler, fortalte hun og forklarede, at et bidrag på 2.500 kroner fra Broen per barn som regel rækker til at betale både kontingent i en forening og det mest nødvendige udstyr. Så et bidrag på 100.000 kroner betyder, at Broen nu kan hjælpe 40 børn i gang, og i bedste fald vil der måske endda være overskud til at gøre lidt ekstra for nogle af dem, der har det største behov for støtte. - Det kunne for eksempel være talenter, som har brug for lidt ekstra, hvis de skal kunne udvikle sig og blive endnu bedre til det, de er kommet i gang med, fortæller Karin Houmann med en stor tak for biidraget til både Henrik Busk Andersen og indehaverne af Hjerm Kunstgalleri.
Annonce
Lemvig

Tag kandidattesten her

Kultur For abonnenter

Museet kan godt blive hvor det: Bjergbanen skal køre gennem den nye museums-bygning

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik her

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Orla Østerby er væk - men det tyder alligevel godt for de konservative

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig

Analyse: Socialdemokraterne mangler stemmeslugerne, og hvem er det så, der skal tage pladserne i byrådet

Lemvig

Analyse: Der ligger et hårdt pres på SF-formanden hvis man skal bevare to mandater

Lemvig

Nu har kunderne noget at snakke om i dag: Købmandens vælgermøde blev en succes

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Sport For abonnenter

Nadja og Joe Joe drømmer om guld og store kampe - lørdag står den på landskamp for de to lokale boksere

Lemvig

Hvordan kan det lade sig gøre, at Venstre fik klart flertal i byrådet, når partiet fik under halvdelen af stemmerne

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Lemvig For abonnenter

Beboer på Borumvej vil have cykelstien flyttet tilbage: Der er flere fordele ved cykelsti på nordsiden ad Fabjergvej

Lemvig

Nu stiger smitten i Lemvig Kommune - syv tilfælde samme dag

Annonce