Annonce
112

Kørekort og sikkerhedsseler kontrolleret: - Godmorgen, det er politiet. Er alt i orden?

Jeppe Moeslund får en snak med en bilist og tjekker om alt skal være ved trafikkontrollen. Foto: Johan Gadegaard
Sikkerhedsseler og kørekort blev tjekket, da politiet kontrollerede trafikken ved Nørre Nissum Skole

Nørre Nissum: Den mørke personbil tøver et kort øjeblik, da den skal dreje til højre ad Skolevænget for at komme ind til Nørre Nissum Skole.

I et splitsekund får passageren på forsædet taget sikkerhedsselen på. Men det er for sent. Politiassistent Jeppe Moslund fra færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi har set, hvad der foregår, og kort efter henvender han sig til bilisten. Han beder dem om at køre ind på den nærliggende parkeringsplads, og her bliver passageren sigtet for ikke at have sikkerhedsselen på. Det koster 1500 kroner, men da passageren er under 18 år, bliver bøden halveret.

Det er tidlig morgen ved indkørslen til Nørre Nissum Skole, og trafikken med elever og personale til skolen glider stille og roligt forbi. Mens regnbygerne et par gange siler ned over Nørre Nissum og den regnfrakke-klædte Jeppe Moslund, står han og holder øje med, om bilisterne har husket at bruge både sin egen sikkerhedssele, men også om de har husket at sikre, at børnene er spændt korrekt fast.

- Godmorgen, det er politiet. Må jeg se kørekortet? Og jeg kan se, at det hele er i orden med sikkerhedsselerne. Hav en god dag, lød det flere gange fra Jeppe Moslund, mens han stikker hovedet ind ad vinduet.

Han tjekker også for, om bilisterne har husket deres kørekort. Flere skal ud af bilen for at finde det kreditkort-store kørebevis frem, men et par stykker har glemt. Jeppe Moslund kunne vælge at give en bøde for forseelsen, men nøjes med at give en advarsel og henstilling om, at bilisterne skal huske det fremover.

Annonce

FAKTA

Så mange sigtelser blev der uddelt, da færdselspolitiet tirsdag morgen var på besøg ved skoler i Lemvig Kommune:

Harboøre Skole: To voksne i personbil uden sikkerhedssele

Alt-I-Et-Skolen, Klinkby: Bøde til fører af lille knallert

Nørre Nissum Skole: En person i personbil uden sikkerhedssele samt tre sigtelser til knallertkører.

Thyborøn Skole: En voksen i personbil uden sikkerhedssele, to børn ikke korrekt fastspændt i bil

Lemtorpskolen: Ingen sigtelser.

Desuden har politiet holdt to fartkontroller i sidste uge i henholdsvis Bøvlingbjerg og Lomborg. I Bøvlingbjerg blev en enkelt bilist sigtet for at køre 63 kilometer i timen i byzone, mens tre bilister i Lomborg blev sigtet for at køre for hurtigt. Her kørte den hurtigste bilist 83 kilometer i timen i byzone.

Knallertkører med for meget fart

Lige som andre steder i landet er Midt- og Vestjyllands Politi i gang med den årlige kampagne i forbindelse med skolestarten for at tjekke trafikken omkring folkeskolerne. Denne dag er turen kommet til Lemvig, hvor flere skoler har fået besøg. Jeppe Moeslund har været ude på flere opgaver siden skolestart mandag i den forgangne uge, og personligt er han overordnet godt tilfreds med resultaterne.

- For mit vedkommende har der kun været ganske få sager de gange, jeg har været ude. Så det ser fornuftigt ud, siger Jeppe Moslund.

Mens en regnbyge igen sender vand ned over Nørre Nissum, kommer to elever fra de ældste klasser gående forbi. Det er skoleelever, og politiet tager sig tid til en lille snak med eleverne, der også er skolepatrulje.

Tidligere har han også haft en snak med en anden ung mand. Han kørte på knallert ad Gudumvej, og det gik lidt for stærkt, kunne Jeppe Moeslund konstatere.

- Da jeg målte ham med laseren, kunne jeg se, at han kørte 50 kilometer i timen. Derfor standsede jeg den, og jeg har rekvireret et rullefelt, der skal vise, om knallerten kan køre så hurtigt. Samtidig var der heller ikke nogen forsikring på den og havde ingen førerret til knallerten. Så det blev til to sigtelser til den unge mand, der var noget ærgerlig over det, siger Jeppe Moeslund om den anden sag, han denne morgen måtte notere.

Det blev ved de to sager denne morgen, inden Jeppe Moslund kunne pakke lasermåler og bødeblokken væk for at køre tilbage til politistationen i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fængslet i fire uger efter indbrud

112

24-årig lemviger kørte galt ved Skive

Lemvig

Indbrud hos Bay Art under opklaring

Annonce